In mei van dit jaar ben ik op uitnodiging van Alexia Mannee van IREMA naar een informatiebijeenkomst over ECD (eiceldonatie) geweest, die zij een paar keer per jaar organiseert. Ik ging er niet naar toe voor mezelf maar ik wilde wel weten waar je mee te maken krijgt als het er op aankomt. Hierover krijgen we binnen mijn facebookgroep en website vaker vragen en die wil ik kunnen beantwoorden.

Voor mij persoonlijk is ECD dus niet meer aan de orde. Ten eerste kunnen wij het niet betalen zonder het te moeten lenen (al ons geld ging op aan kinderwens 1.0) en ten tweede willen wij geen behandelingen meer doen. Eiceldonatie heeft wel een rol gespeeld, dus de fase “Is ECD een optie?” kennen wij wel degelijk. En ik weet ook nog heel goed wat daar de aanleiding voor was. Ik zag een artikel over een nieuwe behandeling waarbij onrijpe eicellen werden opgehaald (IVM) en ik hoopte daarvoor in aanmerking te komen. In Den Bosch was er namelijk een studie begonnen en ik hoopte dat ik daaraan mee mocht doen dus ik schreef een brief naar de arts aldaar. Ik kreeg keurig antwoord, een persoonlijk antwoord van de arts. Hij belde mij op en zei dat ik door mijn leeftijd niet in aanmerking kwam. Ik was de 36 al lang gepasseerd en op basis van de informatie die ik hem gestuurd had, raadde hij mij ECD aan.

Daar schrok ik van, op één of andere manier was ik daar niet aan toe want dat betekende in mijn ogen dat er niets van mij in het kind zou zitten, wel van mijn verkering maar niets van mij. Wilde ik dat wel? Ik besprak dit met mijn partner, zusje en beste vriendin. Mijn zuster en een goede vriendin boden meteen hun eicellen aan in geval het niet zou lukken met die van mij, nadat ik hen hiervan deelgenoot had gemaakt. Ik was ontroerd en overdonderd want ik wilde dat helemaal niet vragen, alleen met ze delen op welk punt wij waren aangekomen. Maar omdat het nu toch ter sprake kwam en ik wist dat mijn verlangen groot genoeg was om het onder bepaalde voorwaarden wel te doen vertelde ik mijn zuster dat ik dankbaar gebruik zou willen maken van haar eicellen. Op die manier was het toch heel dichtbij mezelf, daar kon ik wel mee leven. Dus ja ECD was zeker een optie. Het liep anders want ik raakte zwanger van de 6e ICSI-poging.

Ik dwaal af, terug naar de informatiebijeenkomst. IREMA is een Spaanse kliniek en zij komen regelmatig naar Nederland om te vertellen over hun werkwijze en wat mij gerust stelde is dat zij veel aandacht besteden aan psychologische ondersteuning van donor en wensouders. Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarvoor en tot jaren na de geboorte van het kind. Dit stukje van de behandeling wordt niet onderschat en wordt heel serieus genomen.

Tijdens de bijeenkomst word je stap voor stap uitgelegd wat ECD inhoud en welke behandelingen er mogelijk zijn. Er kwamen er een paar langs die in Nederland nog (niet) worden toegepast. Eén hele mooie behandeling licht ik graag toe. Er wordt gekeken naar de stand van de baarmoeder, hierop wordt de pijnmedicatie van de punctie afgestemd. Het kan zijn dat door de ligging sommige behandelingen pijnlijker zijn, om de behandelingen toch comfortabeler te maken wordt hier zorgvuldig naar gekeken. Daar houd ik van, de patiënt wordt individueel bekeken en behandeld 🙂 En de slagingspercentages zijn verbluffend! 70% test positief na de eerste verse embryotransfer en 90% daarvan krijgt een gezonde baby!

Alexia is degene die dag en nacht via mobiel te bereiken is voor de Nederlandse patiënten, je kan haar gewoon appen! En ze maakt er een punt van snel te reageren omdat ze bij IREMA haarfijn door hebben dat stress funest kan zijn en dat wordt vanaf de zijde van de kliniek en het personeel dan ook vermeden.

Wil jij ook kennis maken met de professionele en waardige werkwijze van deze kliniek? Kom op 17 september geheel vrijblijvend naar Utrecht en ontmoet Alexia! Het is tevens mogelijk om na de bijeenkomst een persoonlijk adviesgesprek aan te vragen, het aantal beschikbare plekken is beperkt. Ik ben in ieder geval van de partij.
Wil je mij iets vragen over dit onderwerp? Mail mij.

 

Liefs,
Melany

Sharing is caring!