In deel 1 van dit blog vertelde Maaike over de kinderwens van haar en haar vrouw Marieke. Ze begonnen hoopvol maar hebben al een hele rit achter de rug, ze letten goed op zichzelf en elkaar. In dit deel vertellen zij over de nieuwe weg die ze inslaan en hun wens is er niet minder op geworden. Maaike’s werk zorgt voor confrontaties en Marieke is gestart met haar 3e ICSI poging maar daar moest ze mee stoppen ivm cyste en al ovulatie gehad, de fakkel wordt dus weer overgedragen aan Maaike.

Mijn werk als verloskundige maakt het de laatste jaren ook pittiger. Ik word er continue mee geconfronteerd en krijg meerdere keren per dag de vraag of ik kinderen heb of nog erger hoeveel ik er al heb. Mijn antwoord is altijd kort. Nog niet…. Ook geplande abortussen, ongewenste zwangerschappen, geen goede thuissituaties etc blijven moeilijk. Je bent er zo in getraind om professioneel te blijven en dat doe je dan ook. Maar vaak genoeg heb ik daarna wel even een potje staan vloeken hoe oneerlijk het toch is. Zo is het leven nou eenmaal en probeer het dan ook maar snel weer achter mij te laten. Ik hoop toch echt dat ik het een keer zelf mag ervaren want ben bang dat ik anders straks ook niet meer mijn vak kan uitoefenen.

Marieke is inmiddels bezig met haar 3e ICSI poging echter vandaag de echo gehad op dag 10 en er groeit helaas niks. Er is een cyste te zien en mogelijk is de ovulatie al geweest of moet die ene kleine follikel nog gaan groeien. Maar dat betekent dat we waarschijnlijk niet doorgaan met deze poging. Ik had zo anders gehoopt voor mijn lieve vrouw en natuurlijk voor ons samen. Nu even het bloedonderzoek afwachten van vandaag en daarna maar weer op gesprek bij de arts.

Ik, Maaike ben zelf ondertussen in behandeling bij Vrouwenkliniek in Lelystad. Een privékliniek die verder kijkt. Ik ken deze lieve Gyn vanuit het werkveld en kwam zo met haar in gesprek. Ik heb een urineonderzoek laten doen waaruit blijkt dat de omzetting van mijn oestrogenen erg slecht is waardoor ik stapeling krijg van oestrogenen. De waardes waren erg slecht en daar kunnen vele klachten uit voort komen zoals endo, migraine, prikkelbare darm, parodontitis, vermoeidheid etc. Een hele lijst waar ik 2 dingen niet van heb en de rest wel. De vermoeidheid kwam dus niet alleen maar van alle diensten en het pittige traject. Er lijkt toch iets niet te kloppen in mijn lijf. Veel aan het lezen nu over leaky gut, hormoonbalans en Paleo. Terwijl Mariek nu bezig is met haar traject probeer ik mijn lichaam wat meer op orde te krijgen. Paar kg’s kwijt kan geen kwaad, niet dat ik overgewicht heb maar ik ben toch wel wat aangekomen in het traject.
We eten nu Paleo sinds 1,5 week en het kost veel tijd maar vinden het ook leuk om nog bewuster met eten om te gaan. We aten al heel gezond maar focussen nu nog meer op biologisch en brood en kwark is nu echt even passé.

We gaan ondertussen door met ons leven en zeker de laatste paar jaar proberen we het wat minder invloed te laten hebben op ons leven en dat is echt niet altijd makkelijk. We verzetten geen weekendjes weg of vakanties meer want die hebben we echt nodig om even bij te komen en samen te zijn.
We beseffen dat we het erg goed hebben samen echter hopen we enorm dat onze wens ooit in vervulling mag gaan.

Liefs,

Maaike en Marieke

 

Sharing is caring!