Volg ons ook op www.ookpapa.com

Het was een mooie zondagmorgen waarop we in de agenda hadden staan: Plan van aanpak maken en wensen op papier zetten. Nou, daar zaten we dan… Zo makkelijk als dat we er inmiddels over kunnen praten en uitleggen, zo moeilijk werd het om op papier te verwoorden wat we nu eigenlijk willen. Wat is het plan?, Wat zijn onze eisen en wensen? Eigenlijk weten we het wel, maar hoe zet je dat op papier als een soort ondernemingsplan, niet dat het een bedrijf gaat worden, maar een hele onderneming is het zeker. Want inmiddels zijn we overladen aan informatie, vele juridische kennis en denken we dat we op sommige gebieden nu zelf meer van het vrouwelijke lichaam begrijpen als onze oude docent Biologie. 

Zo, het is gelukt. Wat we op papier wilde zetten staat er. Althans er ontbreken nog twee essentiële onderwerpen. Wie kan en gaat ons helpen als draagster, en wie kan ons eventueel helpen als eiceldonor? Twee lege stippellijntjes in ons plan. Maar goed, we zijn positief, dit moet lukken, al weten we
nog niet wie, wat, waar en wanneer. Maar het geeft ons in ieder geval een goed gevoel te weten wat onze voorkeuren en wensen zijn binnen dit avontuur.

Voor vele misschien herkenbaar, maar wat is het heftig als je openbaar maakt wat je bezighoud. Opeens begint het te leven, zeker als het verlangen zo groot is en diep zit als deze wens. Inmiddels is de wens ooit ook papa te worden een dagelijkse routine geworden. Joey vertelt over zijn werkdag waar iemand hem de vraag stelde of hij ooit kinderen wilde. Nou dan komt het hele verhaal natuurlijk weer naar voren. En eigenlijk is dit best fijn om er zoveel over te praten met omstanders, collega’s en zelfs vreemden. Lekker filteren, terwijl een ander in één verhaal probeert te begrijpen wat ons momenteel mee bezighouden. Succes!

Elke week kom er wel weer een nieuwe wending in het avontuur en daarmee dan ook in ons plan. 
Zo ook de laatste maanden, waarin we zwegen dat er een dame was die zich kort aanbood voor ons avontuur om een hoogtechnologisch zwangerschap te beginnen. Om diverse redenen is dit ook snel weer van de baan gegaan, hoe jammer ook, het was totaal begrijpelijk. Heel kort was dit gevoel onbeschrijflijk en hadden we stiekem de kinderkamer in gedachten al ingericht. Tevergeefs. Maar we blijven positief, want ja, het gaat allemaal door en de zon die inmiddels schijnt doet wonderen op de gemoedstoestand!

Ook maakt het verhaal vaak wendingen als we nieuwe vragen hebben verzonnen die we vaak stellen aan buitenlandse en Nederlandse klinieken. Op het moment dat we vragen hebben voor een kliniek, verzekeraar of advocaat, krijgen we vaak wel antwoord en dat lucht natuurlijk lekker op. Het gekke is dan steeds dat bij elk beantwoorde vraag er gelijk ook vijf nieuwe vragen opkomen. We vragen ons wel eens af waar we aan begonnen zijn, maar die vraag weten we dan weer wel goed te beantwoorden. 

Tijdens het schrijven ontstaat er een discussie in huis wat zich vertaald in frustratie om niks. We zijn boos op het feit dat het allemaal gewoon niet goed geregeld is in Nederland, er plannen voorgelegd zijn die stilliggen en roepen wel eens dat het fijn zou zijn als er een goed gereguleerde draagbank zou zijn. Misschien makkelijk gedacht dan gedaan maar we balen gewoon dat iets wat je zo graag wenst onmogelijk lijkt. Maar goed, even spuwen, we geven elkaar een dikke knuffel en zeggen: ‘het komt wel goed’. We schrijven door. 

Onlangs kwam er een mailtje binnen met misschien wel heel fijn nieuws, of toch niet? Krijgt het scenario nu weer een nieuwe wending in het plan? Oké, nog geen idee, maar we zitten weer vol energie aan het ondernemingsplan. Er is een nieuw, mogelijk, maar nog onduidelijk scenario ontstaan en weer zijn de plannen gewijzigd. Misschien is het plan gewoon een redelijk flexibel script. We hopen in ieder geval dat het script en plan een goed einde hebben, waar het stippellijntje van draagster en eiceldonor ooit beschreven op gaat worden. Het zou geweldig zijn! En die stippellijntjes in ons ondernemingsplan? Ach dat komt dan vast ook wel weer goed. We zijn positief!

www.ookpapa.com Bedankt!
Bedankt dat jullie deze blog lezen
Volg ons ook op de pas geopende Facebook pagina:  www.facebook.com/ookpapa/

Sharing is caring!