Gisterenmorgen had ik opnieuw een acupunctuursessie bij mijn huisdokter. We hebben ook uitgebreid mijn voedingssupplementen overlopen en ze heeft het schema wat aangepast; sommige geschrapt, voor andere de dosering aangepast en wat nieuwe elementen toegevoegd.

De hoge dosering vitamine B mag ik laten vallen, er zit genoeg in de andere supplementen. Mijn favoriete stressbestendigheidsmiddeltje Rhodiola moet ik ook even laten. ‘s morgens moet ik 1000 mg Vitex blijven nemen. In de luteale fase komen daar nog 2 pilletjes op basis van yam bij (progesteronvorming bevorderend). Ook ‘s morgens 500 mg vitamine C + 2 Metarelax (magnesium glyfosfaat, foliumzuur en andere vit. B). ‘s middags 1 Metarelax, 500 mg vitamine C, 1 ijzersupplement en 2 capsules Omega3 + Omega7. ‘ s avonds 1 Metarelax en 2 capsules Omega3 + Omega7. En buiten de maaltijden 2 Zinktabletjes. Voor het slapengaan wat Vitamine D-druppeltjes. Ik moet een urineanalyse met spijsverteringsmarkers laten uitvoeren. En nadien starten met een kuur probiotica. En dan neem ik ook nog koninginnegelei, tarwegrassapjes en pollen.

Ik zou in supervorm moeten zijn! Maar eigenlijk ben ik vooral moe en heb ik het heel lastig om positief te blijven. Ze zei me dat ik echt moet rusten. Mijn loopbaanonderbreking is nog steeds niet concreet. Mijn verantwoordelijke is heel moeilijk te pakken te krijgen en zelf een paar weken afwezig geweest wegens een operatie. Die aanvraag zit dus wat in het slop. En met de aankoop van onze bouwgrond zal elke euro welkom zijn, dus ik aarzel weer wat.

Mijn dokter stelde me weeral voor om me in ziekteverlof te zetten. Ik heb het deze keer nog kunnen afhouden. Ik weet dat ik me er niet goed bij zou voelen. Maar ik heb haar moeten beloven dat ik er tegen volgende sessie serieus over nadenk. Alle supplementen tesamen kunnen geen wonderen verrichten als ik niet toegeef aan de vermoeidheid om ze daarna te kunnen overwinnen. Hoe kan je nu met zo’n boodschap positief blijven?

 

Lees hier meer over Elle.

Sharing is caring!