Hey, mijn naam is Mirjam, ik ben acupuncturist, zo’n vijf jaar geleden ging ik me specialiseren in acupunctuur voor vruchtbaarheid, om mijn broer en schoonzus te helpen bij hun fertiliteitsprobleem. Dit bleek een succesverhaal, mijn schoonzus werd na drie maanden zwanger, na drie maanden behandeling van zowel haar als mijn broer. Nu loopt er nu een lief neefje van mij rond :-).

Van het een kwam het ander, want mond tot mond reclame kan snel gaan, waardoor ik momenteel vaak 5 tot 10 vruchtbaarheid klanten per periode behandel.

Deze klanten probeer ik zo goed mogelijk te helpen. Naast het proberen de vruchtbaarheid condities van zowel de vrouw als de man te optimaliseren (de daadwerkelijke acupunctuur vruchtbaarheidsbehandeling), gaat het ook om mentale en emotionele ondersteuning.

Ik vind het heel belangrijk de klanten (jij en je man/ vriend/ partner/ donor) te ondersteunen bij alle emotionele turmoil die het IUI, IVF, ICSI, Cryo, of natuurlijk zwanger worden traject met zich meebrengt. Ondersteuning door coaching en het delen van mijn ervaringen opgedaan tijdens  acupunctuur vruchtbaarheidsbehandelingen die ik inmiddels gegeven heb (er zijn zoveel ins en outs en er is veel persoonlijke problematiek bij al deze verschillende stellen! Het is complexe materie!). Maar ook  ondersteuning door tijdens de acupunctuurbehandelingen antistresspunten mee te prikken waardoor je meer kunt te ontspannen en je gevoelens reguleren.

Hoe werkt Acupunctuur?

Traditionele Chinese geneeskunde gaat uit van een eeuwenoude theorie over organen, waarbij energie via de energiebanen van het ene naar het ander orgaan stroomt. Acupunctuur kan deze energiestroom beïnvloeden door naalden te zetten. Jouw eigen lichaam kan op deze manier de balans herstellen. Door middel van acupunctuur wordt het zelfhelend vermogen van jouw lichaam aangesproken.

Hoe werkt Acupunctuur bij Vruchtbaarheid?

Acupunctuur bij vruchtbaarheid werkt door acupunctuurpunten aan te prikken op de energiebanen die te maken hebben met het reproductiesysteem – dus met de baarmoeder en eierstokken en de hormoonhuishouding, om bijvoorbeeld meer eitjes te krijgen, een betere menstruatiecyclus of een betere innesteling en voor de man beter, meer bewegelijk sperma. Daarnaast wordt er geprikt op een stukje stressreductie.

De behandeling is holistisch en individueel, dat wil zeggen er wordt gekeken naar je hele systeem en je hele individuele problematiek wordt bij acupunctuur behandelingen meegenomen.

Wekelijkse behandelingen gedurende langere tijd

Behandelingen zijn vaak wekelijks en er zijn minimaal drie maanden nodig om verandering te brengen in de vruchtbaarheid met behulp van acupunctuur, er word dus behandeld voor langere tijd. Tussen de pogingen gaat de behandeling door om deze verandering te bewerkstelligen.

Meer informatie over mijn werkwijze, over de vruchtbaarheidsbehandelingen, lees mijn pagina over Acupunctuur en Zwanger worden.

Ik wens iedereen met een kinderwens heel veel succes, geef het niet te snel op. En ik als acupuncturist kan acupunctuur voor vruchtbaarheid zeker aanraden!

Hartelijke groet, Mirjam van Huis
Smooth Relief Acupunctuur
www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl
info@smoothrelief.com / 0615630276

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin. Daarnaast houdt zij op zondagmiddag en avond praktijk in Castricum.

 

 

 

 

 

 

Sharing is caring!