Maart 2017 – De afgelopen twee weken waren druk bezet, maar dat was eigenlijk wel oké :).

Bijna twee weken geleden had ik weer een afspraak bij de acupunctuur. Mijn blaasontsteking is definitief weg (of in ieder geval was hij niet terug ;)). Ze voelde wel een duidelijke onrust en kon niet achterhalen waar deze nou vandaan kwam. Na wikken en wegen kreeg ik een naald vlak onder mijn schedel in mijn achterhoofd. Vervolgens voelde ze mijn pols en zei: Ja! Dat is hem! Het was onrust veroorzaakt door het restje pil en door dat weg te nemen, kwam ook één van de twee vruchtbaarheidsmeridianen tot leven. Dubbel goed! Verder voelde ze dat mijn werk veel energie vraagt, maar dat ik mijn werk goed op mijn werk kan laten. Hierdoor gaat niet mijn algehele energie naar beneden en zit het mijn herstel niet in de weg.

Sinds deze week werk ik drie halve dagen. Deze week was behoorlijk intensief en vermoeiend. Ik denk dat het voor het eerst drie halve dagen werken in combinatie met een ongesteldheid die duidelijk van zich liet horen niet de meest gelukkige combinatie was. Wel merk ik verschil tussen wanneer ik met een leerling aan de slag ben en wanneer ik uren achter mijn laptop werk. Werken met een leerling kost mij minder energie (en levert mij zelfs energie op) en werken op mijn laptop is meer vermoeiend. Gelukkig hoort mijn werk te bestaan uit leerlingen :). En binnenkort ga ik zelfs weer starten met een groepje leerlingen behandelen. Jeej!

Ook ben ik al een aantal weken bezig met een avontuur dat nachtlenzen (foto) heet. Dat betekent dat je ‘s nachts lenzen draagt waardoor je overdag goed kan zien, dus overdag geen lenzen of bril meer nodig hebt. Dit heeft echter drie weken de tijd nodig om mijn sterkte ‘s nachts weg te werken. Het eerste paar werkte niet goed genoeg, want na drie weken moest ik overdag nog steeds lenzen in om mij niet blind te voelen. Na overleg met de leverancier begin ik dit weekend met een aangepaste set en dan moet het volgende week beter zijn. Als het dan niet beter is, dan is nachtlenzen niets voor mijn ogen en moet ik weer gewoon terug naar mijn maandlenzen voor overdag. Duimen maar…

Door mijn ongesteldheid deze week was ik ook wel een beetje sikkeneurig. Het lijkt wel of de één na de ander zwanger wordt. Hartstikke gegund en geweldig nieuws! Maar deze week ben ik er wel een beetje sip van geweest, ondanks dat we er niet zo erg mee bezig zijn nu. Voor ons start in ieder geval nu weer een nieuwe ronde nieuwe kansen als mijn ongesteldheid weer over is ;).

Liefs,

Maaike

Sharing is caring!