Na vele jaren behandelingen en tijdens mijn laatste poging moest ik helaas stoppen met mijn wekelijks bezoek aan de acupuncturist.  Omdat acupunctuur zoveel effect had op mij heb ik nog een poos ingeteerd op spaargeld maar toen dat op was moest ik met angst en beven afscheid nemen op een geneeskunst dat niet in de basisverzekering zit. De aanvullende verzekering die ik heb vergoed tot en met €750 euro op  jaarbasis en dan ben je er al snel doorheen.

Wat acupunctuur inhoud kan ik in Jip en Janneke taal wel uitleggen maar net als bij electriciteit weet ik eigenlijk niet precies hoe het werkt. Ik heb besloten dat dat ook niet hoeft, besloten dat ik geen van de personenen in twijfel ga trekken over hun werkzaamheden zolang het  maar werkt…. Als het niet werkt ben ik vroeg genoeg om dat te melden. Voor nu en voor mij betekent acupunctuur dat problemen worden opgelost en dat noem ik genezen.

Nu moet ik wel zeggen dat de ene acupuncturist de andere niet is hoor. Ik ben er bij 3 geweest en niet alle 3 prikten zachtaardig zullen we maar zeggen. Klinkt griezelig he? Maar dat is het niet hoor. Acupuncturisten zijn hele aardig mensen die vol passie hun werk doen. Sommige gaan helemaal naar China om daar hun opleiding te volgen. In China heb je vele universiteiten waar les wordt gegeven in de eeuwenoude Chinese Geneeskunst.

In Nederland staan we er open voor maar achten wij het niet bewezen dat het werkt (of niet werkt). Mijn ervaring is dat het wel werkt bij mij, niet alleen in het geval van de kinderwens maar in de afgelopen 8 jaar zijn er vele lichamelijke en geestelijke klachten verholpen.

Op dit moment ben ik bezig uit te zoeken wat lotgenoten vinden van acupunctuur en wat het effect was. Mocht jij een goede acupuncturist zoeken of weten stuur mij een e-mail.

Ik woon in Noord-Holland en ben bij Kunlun in Heiloo geweest, die kan ik je van harte aanraden.

Bij mijn acupuncturist draaide niet alles om geld, toen ik aangaf dat ik geen geld meer had hebben wij een regeling getroffen. Ik vond dat moeilijk om te accepteren maar er was wederzijds respect, het was dus geen sneu gebaar en ik nam  het dankbaar in ontvangst.

Liefs,

Melany

Sharing is caring!