In mijn 1e blog met de titel “Shit happens” gaf ik al aan dat de opmerking, je moet er niet zo mee bezig zijn geen fijne opmerking is om te horen. Als dit je grootste wens is kun je er niet, niet mee bezig zijn.

Er zijn ook momenten dat je er juist heel veel mee bezig bent. Zoals toen de gynaecoloog een maand mee wilde kijken in mijn cyclus. Ik ben 4 keer naar haar toe geweest om te kijken of en wanneer ik mijn eisprong had. Die 4 keer vond plaats binnen anderhalve week. En puntje bij paaltje de eisprong net gemist! Ook toen ik moest temperaturen 4 maanden lang. Elke dag mijn wekker vroeg af laten gaan en als je de tip krijg om ovulatietesten te gebruiken ben je er uiteraard mee bezig.Er zijn nog meer adviezen die we krijgen en ik weet zeker dat dit goed bedoeld is maar voor ons komt dit helaas niet zo over, en vergeef me als ik dan bot reageer.

Daarom geef ik een lijstje met tips wat je beter wel of niet kan zeggen!

– Waarom gaan jullie niet even lekker op vakantie?
– Wil je die van mij lenen?
– Zal ik even langs komen om te zien hoe het moet?
– kinderen hebben is ook niet alles hoor
– Hebben jullie al eens aan adoptie gedacht?
– Je kunt altijd nog ivf doen
– Als je stopt met behandelen ben je zo zwanger
– Bij de neef, van de vriendin van mijn zus is het ……..
– Jullie zijn nog jong
– Grapjes maken over zwanger worden/ zwanger zijn
– Anders nemen jullie toch een hond?!

En ach ja ik kan stiekem best zeggen dat Jazz (foto) mij heel goed heeft gedaan. Jazz kwam precies in de periode dat ik er echt even helemaal doorheen zat. In de periode dat ik niet meer zo vrolijk was. Door Jazz begon ik weer te stralen ook al is het absoluut niet hetzelfde en zal de wens er niet minder door worden/zijn.

Wat ons wel helpt

– Luister naar ons als we onze verhaal kwijt willen
– Verzwijg geen zwangerschappen omdat je ons wilt sparen. Het is pijnlijker als je het van iemand anders hoort en ooit kun je er niet meer om heen en moet je het wel vertellen
– Sla af en toe eens een arm om ons heen
– Vraag hoe het met ons gaat en vraag of we er over willen praten!
– Stuur een berichtje als je weet dat er belangrijke afspraken zijn in het ziekenhuis.
– Respecteer de keuzes die wij maken

Ik hoop dat ik jullie hiermee ook een beetje op weg kan helpen. Nogmaals ik weet echt wel dat jullie het goed bedoelen maar door in deze situatie te zitten vat ik het op die momenten zelf niet zo op! En ik moet eerlijk zeggen dat niet alle opmerkingen tegen mij gezegd zijn hoor!

 

Geschreven door Alinda (30), samenwonend met Paul (32), kinderwens sinds 2014, medische molen sinds februari 2016, verkleving eileiders, overgewicht, werkzaam op een kinderdagverblijf/bso.

Sharing is caring!