Sinds kort lezen onze behandelaars mee, dat vind ik fantastisch. Sommige wetenschappers zien ons alleen op papier, op formulieren, een naam, een nummer verder niet. Artsen en verplegend personeel zien ons alleen op hun terrein, in het ziekenhuis, in de wachtkamer, in de stoel of op een operatietafel. Door het lezen van onze verhalen, verhalen van echte mensen maken zij kennis met ons, ons leven en onze struggles. Dingen die ons leven bepalen, of we gelukkig zijn, gesteund worden. Allemaal zaken die van invloed zijn.

Zij leren ons nu kennen via deze blogs en dus buiten de plekken waar zij ons normaal gesproken ontmoeten. Dat is belangrijk want wanneer wij de klinieken verlaten zijn wij op onszelf aangewezen. Ik weet nog goed hoe ik de eerste keer het ziekenhuis verliet, met een boel medicatie en instructies dat mij zo bezighield dat ik niet eens nadacht over wat het psychisch allemaal wel niet te betekenen had voor mijzelf, voor mijn partner en voor onze relatie. Om nog maar te zwijgen over de confrontatie met de buitenwereld, zaken waar je ook helemaal geen rekening mee houdt maar die we allemaal voor onze kiezen krijgen. Vaak een wereld die zelden of nooit te maken heeft met wat wij dagelijks moeten doorstaan.

Ik denk daarom dat het van grote waarde is dat door onze blogs inzichtelijk wordt wat er in de rest van onze levens gebeurd wanneer het onderwerp Kinderwens weer op het menu staat. Het grootste gedeelte van de gebeurtenissen rondom de kinderwens vindt niet plaats in het ziekenhuis, maar daarbuiten, in ons huis, in ons hoofd, op ons werk, wanneer wij vrienden en familie bezoeken, op vakantie gaan en boodschappen doen. Daar waar wij ons het grootst gedeelte van ons leven bevinden, komen wij onze kinderwens het meest tegen. Dus ja, ik ben echt heel blij met deze ontwikkeling en heet alle artsen, therapeuten en verplegend personeel welkom om de blogs te lezen op Kinderwensbloggers. Misschien zelfs mee te schrijven???

Wat ik ook zo fijn vind is dat er veel vrouwen (ook die zelf niet bloggen maar waar ik wel mee communiceer) meeschrijven, meedenken, dingen uitdiepen en artikelen verzamelen om een bijdrage te doen. Samen maken we deze zo moeizame weg dragelijker en dat voelt goed.

Steeds meer doelen worden bereikt met Kinderwensbloggers en daar doe je het voor. Wat in een opwelling werd geboren groeit op tot een gezond kind en dat binnen nog geen jaar. Wat ben ik daar dankbaar voor en trots op.

Voel jij de behoefte een bijdrage te doen op Kinderwensbloggers? Of zijn er onderwerpen die je nog niet langs hebt zien komen? Neem vooral contact met mij op, want dan maken wij daar werk van!

Liefs,
Melany

Sharing is caring!