Ieder verhaal is anders, zo ook het verhaal van Ellen. Tegelijk herkenbaar omdat Ellen en ik ongeveer even oud zijn. Ze laat veel van zichzelf zien en schrijft heel toegankelijk.

Ik heb gelachen om hoe ze zichzelf omschrijft tijdens het traject, ze heeft net als de meeste van ons dezelfde valkuilen. Ze heeft veel zelfkritiek, is een controlefreak, legt de lat te hoog, spreekt zichzelf bestraffend toe, durft niet zwak te zijn, heeft faalangst en krabbelt daar dan weer uit op.

Wat ik zo mooi vind aan Ellen is dat ze de wijsheden van anderen gebruikt om angst te transformeren naar positieve gevoelens zoals moedig zijn en het toegeven en aanvaarden van emoties in plaats er van tegen te vechten. Daardoor wordt het ‘makkelijker’ om met de situatie, haar rusteloze hoofd en de wereld om haar heen om te gaan. Een heerlijk confronterend boek, gevuld met tranen, grappige momenten en wijsheden.

Ik kan nog meer vertellen uit dit boekje maar dan verklap ik alleen maar waarom het leuk is om te lezen. Ja leuk want ik vind Ellen grappig! Misschien ontmoet ik haar nog wel eens, dat hoop ik tenminste wel want Ellen is yogadocent geworden en ze begeleidt vrouwen die te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen.
Haar boek kun je hier bestellen én ik mag er ook nog 3 weggeven! Wil je er één winnen? Stuur een email naar info@kinderwensbloggers.com

Liefs,
Melany

 

Klik hier voor een podcast-interview (2-delig) met Ellen.

 

Sharing is caring!