Ik word deze zomer 43 en heb er intussen een babywenstraject op zitten van meer dan 13 jaar met alle ups en downs, hoop, onzekerheid en spanning dat dit met zich meebrengt. Ik ben single en heb een geschiedenis van endometriose, operaties, verklevingen, herhaalde vroege miskramen en nu blijkbaar ook een fibroom. Ik heb een eierstok die beperkt doorlaatbaar is en de andere is verwijderd. Kortom de statistieken zien er niet zo goed uit maar zolang er eicellen zijn is er hoop. En met eiceldonatie is er zelfs hoop zonder goede eicellen 

Ik heb één keer een hartje zien kloppen op de echo en dat was het mooiste cadeau dat ik me kon wensen voor mijn 40ste verjaardag maar helaas bleek op de echo van elf weken dat het vruchtje was gestopt met groeien en er geen hartslag meer te bespeuren viel. Mijn hart was op dat moment ook even gestopt met kloppen maar ik heb de moed nooit willen opgeven.

Ik begin deze maand aan mijn 5de IVF en 8ste terugplaatsing en zoals elke keer denk ik dat deze keer wel eens de goede keer zou kunnen zijn. Ik heb in maart besloten om mijn familie en vrienden mijn IVF-avontuur maar te besparen en ben naar aanleiding van mijn 3 de IVF-poging beginnen bloggen. Intussen heb ik zoals je in mijn latere blogs kan lezen een operatie gehad, ben ik aan het endometriosedieet begonnen, is er een 4de IVF poging geweest, heb ik een aantal alternatieve methodes uitgeprobeerd en heb ik een immuniteitsonderzoek laten doen in Duitsland. De medicatie die ik tot nu toe heb gekregen tijdens de stimulatie was Menopur en Gonal F en uiteraard Pregnyl maar nu zou er Prednisolon bijkomen en Intralipid naar aanleiding van mijn immuniteitsonderzoek. Meer hierover in een volgende blog. Mijn intentie is niet alleen om IVF/ICSI en infertiliteit uit de taboesfeer te halen maar ik wil jullie graag meenemen bij elke stap op mijn weg naar hopelijk een gezonde baby in de hoop dat mijn ervaring misschien anderen kan helpen en of inspireren.

In deze blog wil ik jullie graag meenemen op mijn reis met de ultieme eindbestemming : “een gezonde baby” . Of ik die eindbestemming ooit zal halen weet ik niet maar ik wil in elk geval voor mezelf het gevoel hebben dat ik alles heb gedaan wat ik kon om mijn grootste wens te verwezenlijken.
Hiermee hoop ik IVF en infertiliteit uit de taboesfeer te halen en ik zou het fantastisch vinden mocht mijn verhaal en mijn ervaringen een inspiratie zijn voor vrouwen in een gelijkaardige situatie. Samen kunnen we de hobbelige weg die IVF/ICSI kan zijn misschien wat makkelijker maken.

Geschreven door Manuela, 42 jaar, single, kinderwens sinds 2003, ivf, icsi, endometriose, immuniteitstoornis.

Sharing is caring!