Mijn naam is Niek. Ik ben 37. Ik heb al langere tijd een kinderwens, maar helaas geen partner. Daarom heb ik besloten om het zonder partner te gaan doen. Ik ben Bewust Alleenstaand Moeder.

Na een hele lange periode van wachtlijsten en geduld was het in mei eindelijk zover. Ik mocht gaan beginnen met IUI met donorzaad. En zo stopte een periode van lang wachten en geduld hebben. De eerste poging was spannend, en lukte niet. In juli ging ik voor een tweede poging. Na twee weken bleek mijn grootste droom uit te komen. De test was positief en ik bleek zwanger. De hele wereld mocht het weten. En vanaf dat moment bereid je je met je hele wezen voor op de komst van de baby. Mijn wondertje en langverwachte kindje.

Twee weken later kwam mijn grootste nachtmerrie uit. Ik kreeg vreselijke buikpijn en begon te vloeien. Een miskraam…. Een lege buik, en mijn droom spatte uit elkaar. Verslagen en leeg, en intens verdrietig, boos op je lichaam en een geschaad vertrouwen. Een stil verdriet sluipt binnen. En niemand die het begrijpt, zo lijkt het haast wel.

Al snel had ik door dat ik er zonder hulp niet uit kom. Tijdens mijn speurtocht kwam ik uit op de site van Praktijk Janna. Deze praktijk is van Irene Otto. Wat een herkenning las ik in alle verhalen en informatie op de site. Ook organiseerde Irene de Week van Verbinding. Daar heb ik me meteen voor ingeschreven. En wat was dat fijn om te doen. Die hele week kreeg ik kleine opdrachten om weer in contact met mezelf te komen. Om weer het plezier in het leven te ervaren en een stapje in het terugvinden van het vertrouwen in mijn lijf en vrouwelijkheid te zetten. En wat is dat fijn. Het delen van ervaringen binnen haar facebookgroep gaf me het gevoel dat ik niet de enige ben, en er niet alleen voor sta. e-boek-irene

Tijdens de Week van de Verbinding merkte ik ook dat ik nog vol verdriet zit. Ik heb meer nodig om dit op een goede manier te verwerken. Daarom doe ik mee aan het programma Omgaan met je Miskraam. Dit is een online programma waarbij je allerlei tools krijgt om met je miskraam om te gaan en het te verwerken, want alleen is het gewoon zo lastig. En wil ik op een positieve manier verder kunnen met mijn kinderwens. Goede begeleiding en hulp is dan zo belangrijk. In de reguliere hulpverlening vond ik het niet, of het is er simpelweg niet.
Uiteindelijk heb ik onlangs telefonisch contact gehad met Irene. En wat was het fijn om met haar te kunnen praten. Wat ik voel hoort erbij. De herkenning en het begrip. Ik heb alle vertrouwen in haar online programma. En nog beter ik wil hiermee aan de slag, zodat ik er positief en sterker uit kan komen. Maandag 26 september is het zover.

De komende tijd zal ik jullie via mijn blog op de hoogte houden van mijn ervaringen.

Veel liefs,
Niek

 

afbeelding: “My Souls Strength” by Philster22.

Sharing is caring!