April 2016, donorvoorstel
Daar zat ik dan te wachten, ergens tussen 12.00 en 13.30 uur zouden wij gebeld worden door een arts van het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp. Ondanks dat ik al een paar weken had moeten wachten op dit telefoontje, tikten deze laatste minuten echt ontzettend langzaam weg, ik heb nog nooit zo vaak op mijn horloge gekeken als die middag.

Iets voor half twee ging de telefoon, eigenlijk ging hij amper één keer over want ik nam hem razendsnel op. Het telefoongesprek was ingepland om de resultaten van de onderzoeken te bespreken maar een week eerder ontvingen wij een mail met de titel: “bevestigen telefonische afspraak donorvoorstel”. Hierdoor kregen wij al het vermoeden dat het gesprek over iets heel anders dan de resultaten zou gaan en dat klopte!

We wisten dat er een moment zou komen waarop we een lijst met uiterlijke kenmerken van de donor zouden krijgen. Kenmerken die we dan met ja of nee moesten beantwoorden maar dat dat moment zich zo snel zou aandienen, hadden wij niet gedacht. Wat een verrassing en wat reuze spannend weer. In dit hele traject zijn al zoveel mooie en moeilijke onverwachte dingen voorgevallen, niks is voorspelbaar dat blijkt maar weer.

 

Lees hier verder over Bente & Rob

Sharing is caring!