Beste artsen en assistenten gynaecologie Gemini,

Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend zo ook voor ons niet. Ruim 7,5 jaar geleden kwamen wij voor het eerst bij jullie omdat het niet lukte nadat ik meerdere miskramen zou hebben gehad. Jullie trokken ons door de MMM maar het enige wat daar uitkwam was mijn overgewicht en een tekort aan foliumzuur. Na veel verdriet en ploeteren stuurde jullie ons naar huis met “val eerst maar eens af”. Dit was nog niet zo makkelijk en de leegte die onze kinderwens achterliet maakte het er niet makkelijker op.

Ruim een jaar geleden stopte ik opnieuw met de pil die ik kreeg omdat ik een maagverkleining had gehad, 6 maanden gingen voorbij en er gebeurde niets. Mei 2015 kwamen we opnieuw bij jullie uit en de conclusie was dat ik nog nooit een miskraam heb gehad (vreemd want al die jaren is ons dat wel door jullie verteld) en mochten we meteen starten met IUI. Dat was geweldig nieuws. Het verliep allemaal redelijk soepel en vriendelijk, tot mijn man en ik onze angst uitspraken over lange wachttijden IVF opstart. Van één van jullie kreeg ik de volgende opmerking naar mijn hoofd “Wat denkt u wel niet, dit is pas u 2e IUI en u wil nu al over IVF praten, zo werkt het niet hè?” Dit was een pijnlijke opmerking want ik voelde me niet begrepen. Dus daarover wil ik graag zeggen: “Ben u zich bewust wat 8 jaar onbeantwoorde kinderwens met ons heeft gedaan?” “Hoe ons huwelijk daar onder heeft geleden?” “Hoe veel verdriet en pijn ik heb gehad als vrouw?” Natuurlijk snappen wij ook dat na 2 x IUI we niet over kunnen op IVF als dit niet nodig is, maar wij wilde informatie en weten hoelang de wachttijden waren want wij wilde niet nog eens een gat tussen IUI en IVF, is dat zo gek na bijna 8 jaar?

Voor de rest kan ik alleen maar aangeven vooral aan de vrouwelijke artsen wees iets vriendelijker en liever voor de patiënt, voor ons voelde het als ff snel snel spuitje erin en klaar. Maar voor ons zijn dat hele heftige momenten en de tijd die volgt is intens en zwaar. We snappen het is voor jullie net of je een boterham smeert want jullie doen het bijna dagelijks, maar wij niet. Ik wil jullie voor de rest bedanken voor de goede zorg en natuurlijk het extra zetje te hebben gegeven die er voor heeft gezorgd dat er een prachtig jongentje in mijn buik groeit.

Voor de assistenten voor jullie denk wel de grootste lijst met punten want meiden alsjeblieft wees eens wat aardiger voor je patiënten. Begrijp hun angst of doe in ieder geval of je het begrijpt, ga niet tegen iemand zeggen die het al jaren moeilijk heeft dat ze zich niet druk moet maken en eens wat rust moet krijgen, want geloof me dat gaat niet. Wees ook eens meegaand en ga niet een afspraak inplannen ruim 8 weken in de zwangerschap als het om MMM gaat want dat trekken we niet en dat bezorgd veel heel veel stress en wat is het voor moeite om HCG te prikken? Ook zouden jullie eens op één lijn moeten gaan zitten met de verlosafdeling als het gaat om het prikken van Pregnyl, 2 x hebben jullie het bij ons niet goed gedaan, 1 x geprikt met de opzuignaald en geloof me dat is pijnlijk en 1 x met het voor jullie juiste naaldje maar met mijn dikke bips was het onbegonnen werk. De laatste keer ben ik geprikt op de Verlosafdeling en deze lieve vrouw kon mij meteen vertellen dat ik met de verkeerde naalden ben geprikt en pakte meteen zoals zei het noemde de billennaald. Dus dames alsjeblieft probeer je een klein beetje meelevend op te stellen want dat hebben we erg hard nodig.

Natuurlijk waren onze ervaringen niet alleen maar slecht in tegendeel, zoals ik al zei zijn wij jullie allemaal intens en voor eeuwig dankbaar dat jullie ons hebben geholpen met zwanger raken. Want onze droom word eindelijk werkelijkheid.

Liefs van een gelukkig gezinnetje.

 

Geschreven door Lucanne, 26, getrouwd, iui, 1 miskraam, nu zwanger, studente schoonheidspecialist  http://ukkiegroothedde.blogspot.com

Sharing is caring!