Beste Dokters,

Bedankt voor alle keren dat je me hebt gerustgesteld, de tijd nam voor al mijn vragen, me niet wees op het feit dat ik dezelfde vragen al bij het vorige bezoek bij de andere arts hebt gesteld maar ze beantwoord zoals jij het ziet. Ik vind het heel erg fijn dat jullie openstaan voor alles wat ik bedenk, uit heb gezocht en van jullie vraag. Niet met alles gingen jullie direct mee maar dat legden jullie dan ook netjes uit. 

Ik ben erg blij dat jullie me hebben geadviseerd met mijn vragen rondom onderzoeken in het buitenland. Samen met jullie heb ik een goeie keuze kunnen maken en laat ik nu onderzoeken doen in Duitsland. En super fijn vind ik het dat ik daarna weer terug naar jullie mag, want ik ken jullie goed en weet wat ik aan jullie heb. Dat geeft mij rust, geen heel nieuw ziekenhuis met nieuwe artsen, verpleegkundigen, baliepersoneel en directeur. Ook de directeur ja, want hij heeft me vaak geholpen om de verzekeringsproblemen op te lossen. 

Ook ben ik blij met jullie opvang als het niet gaat zoals het moet gaan.Toen ik eindelijk een positieve test in handen had, was ik dolblij en vol vertrouwen in een goede afloop maar helaas… na een week had ik bloedverlies. Ik heb de volgende ochtend gebeld met de verpleegkundige en ze gaf aan dat het leek op een miskraam. Ik mocht direct langskomen. Zo fijn want ik hoor en lees erg vaak andere verhalen, van mensen die een paar dagen of weken later pas mogen komen. Ik kon niet gelijk want ik was aan het werk, nou ja, OP het werk. Ik had beter wel kunnen gaan want mijn collega’s hadden meer werk aan mij en m’n huilbuien dan dat ze wat aan me hadden. Begin van de middag was ik bij de arts en ik was snel aan de beurt. Fijn dat jullie me niet onnodig lang lieten wachten. Er werd direct een echo gemaakt en ons vermoeden werd bevestigd. Mijn baarmoeder was leeg en schoon. Zo schoon dat ik de eerst volgende eisprong een cryo mocht laten terugplaatsen. Precies wat ik wilde, ik hou niet van wachten en pauzes. De nazorg van de verpleegkundige was ook top. Ze liet me alle vragen stellen en vertelde dat ik verdrietig mocht zijn. 

Ik vind het erg fijn dat de arts naar me luisterde toen ik bij de derde punctie aangaf dat ik niet weer zoveel Dormicum wilde. Van de tweede punctie herinner ik me niks meer omdat ze heeft bij gespoten toen ze er moeilijk bijkwam. Ik hou niet zo van controleverlies en baal er nu nog van dat ik niet meer weet wat ik heb gezegd en hoe ik me heb gedragen. Dus dank je wel, dat je de derde keer heel weinig van het spul hebt gebruikt, ook al maakt dat jou werk er niet makkelijker op. En ook bedankt dat je alles hebt terug gezocht om te proberen te verklaren waarom er zo weinig eicellen in mijn follikels zaten. Dit geeft mij het gevoel dat ik serieus wordt genomen en jullie alles op alles zetten om mijn grootste wens te vervullen! 

Het lab mag en wil ik niet vergeten. Wat werken daar leuke en lieve mensen. Na elke punctie en terugplaatsing komen jullie me uitleggen wat de score of kwaliteit is. Elke keer wensen jullie me weer veel geluk. Elke keer hopen jullie me niet terug te zien tenzij het voor een broertje of zusje is. 

Een minpuntje vind ik dat er niet veel aandacht is voor de emotionele kant. Ik kom altijd over als iemand die het allemaal wel aankan. Ik hou me groot en heb alleen m’n tranen laten zien toen ik de miskraam had. Toch hebben de hormonen een behoorlijke impact en heb ik er regelmatig flink doorheen gezeten. Als jullie er naar hadden gevraagd had ik het verteld en had ik misschien de psycholoog ingeschakeld. Jullie hadden me daarvan kunnen overtuigen. Zelf zet ik die stap niet zo makkelijk want ik kan altijd alles zelf. Vind ik…

Mijn pijnklachten werden ook niet altijd even serieus genomen. Het duurde even voor een arts doorhad dat ik die had door een bepaald hormoon, een synthetische variant die zich opstapelde in mijn lichaam. Ik moest er direct mee stoppen. Jammer dat de voorgaande artsen dit niet wisten of niet herkenden. 

Maar als dit de enige minpunten zijn doen jullie toch echt iets goed!

 

Geschreven door Nora, 28, eicellen gedoneerd, gebruik makend van een donor,  8 x IUI, 3x ICSI, 1 vroege miskraam, onderzoeken Duitsland, lange en onregelmatige cyclus, geen verklaring voor de onvervulde kinderwens tot nu toe. Werkzaam in de gehandicaptenzorg en volop aan het genieten van alle kleintjes om me heen. 

 

Sharing is caring!