Tot nu toe zijn het vooral vrouwen met een laag eicelkwaliteit die Ubiquinol gebruiken maar ook bij slecht zaad kan het jullie probleem oplossen. Dat de kwaliteit van sperma te beinvloeden is dat weten we inmiddels wel. Supplementeren met ubiquinol, de actieve vorm van coënzym Q10 blijkt goede resultaten op te leveren.

Studie. Er namen zestig mannen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar deel aan een studie. De mannen kregen gedurende zes maanden dagelijks 150 mg ubiquinol. Maandelijks werd het testosterongehalte en de spermakwaliteit bekeken. De totale hoeveelheid sperma nam significant met 53% toe onder invloed van ubiquinolsuppletie. Ook de beweeglijkheid van het sperma nam significant toe onder invloed van suppletie met gemiddeld 26%. Bovendien steeg het aandeel van snel voortbewegend sperma significant met 41%, terwijl het aandeel langzaam bewegende spermacellen significant afnam met 29%. Het aantal onbeweeglijke spermacellen daalde significant met 55%. Tijdens de suppletieperiode bleef het testosterongehalte op peil. Ook eerdere studies lieten een verbetering van de spermakwaliteit zien onder invloed van suppletie met ubiquinol.

 

Wat is Ubiquinol (CoQ10)? CoQ10 wordt door velen beschouwd als een wondermiddel omdat bijna elk levende cel erop vertrouwt voor energieproductie. Een belangrijk feit -dat je misschien niet weet,-, is dat het lichaam bepaalde niveaus van CoQ10 nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Als deze bloedspiegels dalen, wordt het lichaam vatbaarder voor ziekten en vroegtijdige veroudering. Daarom is CoQ10 zo essentieel voor de gezondheid van zowel het mannelijke als het vrouwelijke voortplantingssysteem; vooral gezondheid van eicellen en sperma.

Dus lieve lotgenoten, verdiep je hierin want wat zou het mooi zijn als jij geen behandeling hoeft te doen!

Wil je dit (of een ander) middel gebruiken? Dan kun je via Kinderwensbloggers een korting krijgen bij Vitakruid.

Code: Kinderwensbloggers2016. Wij verdienen hier niets aan! Klik op het logo.

Als je meer van dit soort tips wenst, sluit je dan aan bij deze facebookgroep (klik op plaatje). En neem lotgenoten mee die ook wachten.

Bronnen:

Thakur AS, Littarru GP, [..], Chauhan P. Effect of Ubiquinol Therapy on Sperm Parameters and Serum Testosterone Levels in Oligoasthenozoospermic Infertile Men. J Clin Diagn Res 2015; 9(9):BC01-3 studie

Ortho, artikel

Natural fertility artikel

 

Sharing is caring!