Actrice, presentatrice en zangeres Marlijn Weerdenburg is in verwachting van haar eerste kind. “Waarom schrijf je daar nou een blog over?!”, hoor ik sommige denken? “Hoezo is deze zwangerschap bijzonder?” Dat ga ik natuurlijk uitleggen.

Wat er bijzonder aan is, is dat zij na kennis te hebben gemaakt met o.a. vrouwen met vruchtbaarheidsproblematiek zich er meer bewust van is geworden dat het niet vanzelfsprekend is dat je kinderen kan krijgen. Ik sprak Marlijn aan tijdens de tv-opnames over zuivel met Paleobro, Remko Schippers, ik schreef er een blog over met een goddelijk recept, en ik vroeg haar of ze zich had laten beïnvloeden door het programma, zij beaamde dit. Persoonlijk vind ik dit een heel goed teken, een tv-persoonlijkheid is doordrongen van het feit dat je vruchtbaarheid een kostbaar goed is en dat probeert over te brengen. Ik hoop dat meer (jonge en carrière gerichte) vrouwen zich, net als Marlijn bewust zijn geworden van het feit dat een slimme meid haar kinderwens op tijd plant.

Voor wie niet weet over welk programma ik het heb herinnert zich misschien wel de titel  ‘De Dolende Dertiger’. Marlijn gaat in alle afleveringen op zoek naar haarzelf. Eén van de afleveringen, “Ben ik toe aan een kind?”  werd gewijd aan haar persoonlijke kinderwens. Ze wordt geconfronteerd met clichés, met verdriet als het niet lukt en met feiten die fertiliteitsarts Petra de Sutter haar voorlegt. Ze gaat naar Ibiza, naar Coco Bliss waar vrouwen een vruchtbaarheidsretreat volgen.

Wat ik ook heel mooi vond aan deze aflevering is dat er een stoere rapper aan het woord kwam, die zei dat carrière echt niets inhoud in vergelijking met het krijgen van kinderen. En er komt een dame aan het woord die in wezen zegt; “Ja, ik heb er niets mee!” Wat ook vaak taboe is, want vooral vrouwen horen toch kinderen te willen?!

Hoe dan ook vind ik het hartstikke leuk voor Marlijn dat ze zwanger is en geleerd heeft van onze ervaringen, dat is ook één van de redenen waarom deze site bestaat. Mijn missie is altijd geweest verschil te maken, al is dat voor maar 1 vrouw die ik kan helpen, dan ben ik al blij. Marlijn heeft dat bereikt door zelfonderzoek maar ze telt mee, haar is een lange ellendige weg bespaard gebleven en zo hoort het ook!

Liefs,

Melany

 

Waardeer je onze artikelen?

Help ons blijven bestaan en doneer naar draagkracht!

Bedrag *Sharing is caring!