De grootste leverancier van bloedonderzoeken voor particulieren is sinds vandaag officieel sponsor van Kinderwensbloggers en geeft daarbij ook nog eens 5% korting op de testen aan de lezers van deze blog.
Ik ben reuze blij met deze sponsor omdat er momenten zijn waarop we graag (nog eens) testen om te weten hoe we er voor staan of om te zien of onze situatie verbeterd is. Niet altijd vinden we gehoor op dit verzoek bij onze artsen, helaas moeten we de testen dan wel zelf betalen.

Een greep uit de testen waaruit je kunt kiezen som ik hieronder op. Wil je een totaaloverzicht klik dan hier. In volgende blogs gaan we uitgebreid in op de testen, de uitslagen en wat je kunt doen om de situatie te verbeteren. En voor ik het vergeet, er zijn 800 prikpunten in Nederland waar je terecht kunt om deze testen uit te laten voeren. Prettig geregeld toch?

Ik hoop dat we door het aangaan van een samenwerking met deze sponsor de weg naar een gezonde, veilige zwangerschap, bevalling en baby voor jullie iets makkelijker hebben gemaakt.

Liefs,

Melany

 


Active-B12
Deze test is speciaal samengesteld en bestaat uit 3 bloedwaardentesten, B-12, Foliumzuur & MTHFR
Om de oorzaak van ongewenste kinderloosheid door vitamine B12 deficiëntie te achterhalen, kun je deze test doen. Meer info? Klik hier.

AMH
Deze test kun je doen om te zien hoe je eicelvoorraad er voor staat. Meer info? Klik hier.

Bloedgroep en Rhesus
Met deze test word je bloedgroep bepaald (ABO + Rhesus). Meer info? Klik hier.

CMV
Tijdens de zwangerschap kun je besmet worden, de kans is erg klein maar als het gebeurt kan je kindje er behoorlijk ziek van worden. Meer info. Klik hier.

DHEA-S
Deze test vertelt je iets over de rijpingsomgeving van je eicellen. Het is verstandig deze test tegelijkertijd met de AMH-bloedtest te doen zodat je een volledig beeld hebt. Klik hier.

Foliumzuur (vitamine B11)
20% van de vrouwen die zwanger wil worden gebruikt geen foliumzuur, dat op is best veel! Deze vitamine is noodzakelijk voor en tijdens de zwangerschap voor het aanmaken en herstellen van cellen en weefsel. Klik hier.

FSH
Dit hormoon hoort te zorgen voor de uitrijping van eicellen en zaadcellen. Een te hoog FSH kan betekenen dat er geen eicellen (meer) uitrijpen. Klik hier.

HCG
Om vast te stellen of je zwanger bent! Klik hier.

MTHFR
Bij 1 op de 2 personen komt deze gen mutatie voor en heeft gevolgen voor de vruchtbaarheid, zo kan deze herhaaldelijke miskramen veroorzaken. Klik hier.

Oestradiol
Dit hormoon is het belangrijkste vrouwelijke geslachtshormoon. Wanneer eicellen rijpen of bevrucht raken stijgt dit hormoon enorm. Klik hier.

Progesteron
Dit hormoon wordt voornamelijk in de eierstokken aangemaakt en kan wanneer het niet in evenwicht is bijvoorbeeld de innesteling van een eicel beïnvloeden. Klik hier.

Prolactine
Een te veel aan dit hormoon remt de vruchtbaarheid en in sommige gevallen veroorzaakt het erectieproblemen. Klik hier.

Sikkelcelziekte
Sikkelcel is een ernstige bloedziekte. Wanneer beide ouders drager zijn kan een kind de ziekte ontwikkelen. Sikkelcel komt alleen voor bij mensen die gekleurd zijn (afkomstig uit Afrika, de Antillen, het Middellandse Zeegebied, Zuidoost-Azië of het Midden-Oosten). Sikkelcel heeft zijn naam te danken aan de sikkelvormige bloedcellen, die blijven haken in de fijne haarvaten en daarom een gevaar zijn in de hersenen en organen. Klik hier.

Toxoplasmose
Deze parasiet kan gevaarlijk zijn omdat het een infectie veroorzaakt. 45% van de zwangere vrouwen heeft geen antistoffen tegen toxoplasmose. Klik hier.

Vitamine A
Deze vitamine regelt allerlei processen in je lichaam inclusief de voortplanting, het bevordert bijvoorbeeld de ontgifting in je lijf. Een tekort maar ook een te veel kan (vruchtbaarheids)problemen veroorzaken. Klik hier.

Vitamine B-12
Een tekort aan deze vitamine veroorzaakt zo veel problemen, ook vruchtbaarheidsproblemen, miskramen en geboorte-afwijkingen om er maar een paar te noemen. Klik hier.

Vitamine D3
Bijna iedereen heeft een tekort en reuze belangrijk om zwanger te worden en blijven. Vitamine D3 zorgt er bijvoorbeeld voor dat je mineralen zoals selenium en zink goed kunt opnemen, beide zijn onmisbaar wanneer je zwanger wilt worden. Klik hier.

Sharing is caring!