Door Kinderwensbloggers ben ik benaderd om een online fertiliteitscursus te gaan volgen bij Be Mama. Het is een cursus van 7 weken waarin je elke week dingen kan leren om zwanger te worden met body en mind. Wat leer je dan precies? Nou nog geen idee maar ik heb ja gezegd. Ik zou wel eens willen weten of je door gezonde voeding en de juiste mindset wel zwanger kan worden. Ja ik ben 1 keer zwanger geweest (7 weken) maar dat is ook alweer een half jaar geleden. Ik ben wel toe aan iets anders proberen. Ook ben ik toe aan het er op deze manier mee bezig zijn. Geen dokters en ziekenhuizen of hormoonbehandelingen maar gewoon vanuit jezelf. Ik ga hier natuurlijk uitgebreid verslag van doen dus de komende tijd kunnen jullie alles lezen over mijn ervaring van deze cursus. Zal het effect hebben ja of nee. Ik ben in ieder geval benieuwd en met een beetje geluk val ik ook nog iets af dat is altijd positief toch?

Ik begin bij het begin en dat is week 1 je ovulatie. Ik krijg een mail waarmee ik kan inloggen. In de online omgeving vind ik filmpjes en verhalen over de ovulatie. Hoe zit dit nu eigenlijk in elkaar en wanneer kan je wat verwachten. Ik had zelf direct zo iets van ja dat weet ik allemaal al wel. Ik weet wanneer ik ovuleer en wat ik voel bij de aanlopen van een ongesteldheid. Dus ik was direct bevooroordeeld en dacht ik ga toch niet elke dag mijn tempratuur opmeten wat heb ik daaraan? En mijn afscheiding bijhouden wat raar?! Maar je raadt het al, je hebt er echt iets aan. Vooral mijn tempratuur opmeten. Ik had dit nog nooit gedaan en merkte na een aantal dagen dat deze wat was gestegen. Ook mijn afscheiding veranderde die dag. Ik was blij verrast en ook verbaast. Ik merk dat ik deze cyclus eerder ovuleerde dan ik dacht. Toch wat geleerd en het meest belangrijkste ook nog. Ik ben benieuwd naar week 2 dan gaat het over seks. En op basis van mijn metingen moet ik daar snel mee beginnen.

Liefs,
Nikki

Sharing is caring!