We hadden hem al getipt in onze nieuwsbrief en nu mogen we 3 boeken weggeven! Stuur een email naar info@kinderwensbloggers.com en vertel waarom jij dit boek wilt hebben of gunt aan iemand die het ook graag zou willen lezen.


Het is alweer de derde druk van een zeer ervaren vrouw, die lotgenoten wil inspireren, steunen en helpen het verdriet en de uitdaging in het leven aan te gaan. Ik vond het confronterend te lezen maar alle fases van verdriet en ook heeling komt erin naar voren. Dat maakt het boek af en blijf je niet achter met alleen maar drama.

De ervaring van Odile van Eck als ervaringsdeskundige en therapeut voor mensen die dreigen kinderloos te blijven of die kampen met vruchtbaarheidsproblemen wordt in dit boek goed omschreven. Niet alleen haar eigen verhaal, maar ook die van lotgenoten komen aan bod waardoor het een boek is waarin we onszelf herkennen. Het boek geeft tevens inzicht in de beleving en problematiek aan professionals en dat geldt ook voor familie en vrienden.

Op de achterkant van het boek schrijft Odile van Eck; “Wanneer je kinderwens onvervuld blijft, gaat je eigen leven niet vanzelf verder. Dat komt vooral omdat die vurige wens natuurlijk niet zomaar is vergeten. ´Een onzichtbaar verlies´ is een bijzonder boek vol inspirerende handreikingen en waardevolle ervaringen over kinderloos zijn.

In 4 duidelijke delen, wordt uitgebreid ingegaan op
– de kinderwens en de problemen wanneer kinderen krijgen niet vanzelf gaat
– het rouwproces rond kinderloosheid
– je leven inrichten zonder kinderen, met partner, familie en vrienden
– alle kansen op een ander vruchtbaar leven

Meer informatie over Odile van Eck vind je op haar website.

 

Samenvatting door Melany Brunings

 

Zelf een boek kopen over dit onderwerp? Enkele vergelijkbare titels.

Sharing is caring!