Stel je voor: je hebt een kinderwens, je weet dat hierbij medische hulp noodzakelijk is. En zo kom je dan in 2014 terecht op de fertiliteitspoli van het Jeroen Boschziekenhuis in Den Bosch. In 2016 beval je dan van een gezonde zoon na diverse behandelingen. Om vervolgens eind 2016 je nogmaals te melden op deze poli vanwege de wens voor nog een kindje. Inmiddels kennen de artsen en verpleegkundigen jullie lijven en de reacties op de medicatie. Hierdoor ben je in maart 2017 wederom in blijde verwachting. Inmiddels ben jijzelf heel wat kennis rijker: iui, ivf, icsi, utrogestan, pregnyl, decapeptyl, ovitrelle, scratching, assistent hatching, HSG, pick-up, follikels, etc.  Je vocabulaire krijgt een immense boost, om over de rest van je kennis omtrent het fertiliteitswereldje maar niet te spreken.

En dan… Hoogzwanger ben je wanneer er een uitnodiging in je mailbox verschijnt:

De arts die nauw betrokken is geweest bij het laatste traject waardoor je nu zwanger bent is betrokken bij het schrijven van een boek. Een boek waarvoor het idee ontstaan is in het brein van auteur Henk Hanssen, een lotgenoot. Zijn wens was om een boek te schrijven waarbij de lezer meer begrip en meer grip zou krijgen van en op hun eigen medische traject of misschien wel het traject waarin iemand zit die dichtbij staat. Dit boek is met behulp van Dr. Jan Peter de Bruin, gynaecoloog in het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het JBZ, tot stand gekomen. En de vraag is nu of ik namens Kinderwensbloggers bij de presentatie van het boek wil zijn. De presentatie vind notabene plaats in ‘mijn eigen’ Jeroen Boschziekenhuis! Natúúrlijk wil ik dat.

De presentatie wordt opgeluisterd door een miniseminar van Prof. Dr. Jan Kremer. Hij is hoogleraar patiëntgerichte innovatie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij streeft ernaar de zorg in te richten vanuit het perspectief van de patiënt. Zo heeft het Radboud, maar ook het JBZ, een digitale kinderwenspoli. Een plek waar je terecht kan voor al je vragen, je mediatieschema’s, contact met lotgenoten, blogs, informatie, etc. Zijn motto: ~Goed geïnformeerde patiënten boeken betere resultaten”.

Dokter De Bruin heeft vanuit de opvatting dat “alles online opzoeken, leidt tot misverstanden. Google weet ook niet alles” Henk Hanssen geholpen de IVF gids te schrijven. Het heeft geleidt tot een prachtig handzaam boek waar alles in staat wat je moet weten om je kans van slagen te vergroten, zoals er op het kaft van het boek te lezen staat.

Ik heb het boek gelezen en staat vol met informatie over de medische termen, de voorbereiding van een traject, stappenplan, de beste klinieken, behandelmethodes, nieuwe technieken en dit alles geschreven in goed te snappen bewoordingen. Het is makkelijk te lezen, ook goed als opzoekboek/naslagwerk te gebruiken. Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat er zaken besproken worden tijdens  je behandeling die je niet begrijpt. De illustraties zijn helder en duidelijk en omlijsten het geheel waardoor je een uiterlijk aantrekkelijk boekje hebt, wat je tijdens of vlak voor een traject helpt om je eigen route door de vruchtbaarheidsbehandeling te begrijpen.

Ik heb de presentatie afgesloten met een warme handdruk van zowel de auteur als de beide artsen die verantwoordelijk zijn voor beide geslaagde ICSI-behandelingen (Dr. Hamilton en Dr. De Bruin). Deze laatste heeft mij voorzien van een prachtig gesigneerd exemplaar.

Mocht je het boek zelf ook graag willen hebben dan kan dit wanneer je reageert met een motivatie waarom je het boekje graag zou willen winnen naar het volgende mailadres: m.vanerp@kinderwensbloggers.com

Deze loting kunnen we mogelijk maken door Henk Hanssen die hiervoor 3 boeken beschikbaar heeft gesteld. Onze dank hiervoor!

Mocht je het boek nu niet winnen dat kun je het altijd via onderstaande link bestellen voor €17,95.

 

Geschreven door: Marloes van Erp-Heidekamp

Sharing is caring!