Al maanden leef ik er naar toe, het moment dat we mochten starten met de IUI- behandelingen. Vorige week donderdag begon ik iets te vroeg met menstrueren, dat had als voordeel dat ik meteen een afspraak mocht maken voor de start echo. Toen ik het ziekenhuis belde kon ik meteen vrijdag terecht! Toen begon de koudwatervrees….

Ik heb me toch zitten huilen van de stress die hele donderdag! Waar het me eerst niet snel genoeg kon gaan en ik het liefst gisteren was begonnen met de actie…nu durfde ik niet, was ik bang en twijfelde ik ineens heel hard of ik überhäupt wel een baby wou ? De angst voor de hormonen zit diep!

Tijdens mijn IVF- traject werd ik kunstmatig in de overgang gebracht. De bijwerkingen waren daardoor niet van de lucht! Ik liep met opvliegers, foodcravings, acne, gewichtstoename en enorme stemmingswisselingen door het leven. Het heeft me zeker 3 jaar gekost om weer mijn gewone zelf te worden na het mislukken van de IVF. Heel lang heb ik nog last gehad van mijn gewrichten, het overgewicht moest er weer af en het rouwproces om wat niet mocht zijn moest ik door.

Dan kan je je best voorstellen dat ik bang ben denk ik ?

In het ziekenhuis voelde ik me kei ongemakkelijk, je laat je onderkantje normaal al niet zo makkelijk zien en helemaal niet als het daar ook nog het maandelijks feestje is… Maar goed, wat moet dat moet en de verpleegkundige was zo attent om me een nat washandje aan te bieden ? Liggen maar in “DE STOEL” en onderga het maar.

Alles zag er goed uit, ik mocht meteen beginnen met prikken. 75 eenheden Gonal-f met de prikpen, die ik gelukkig nog ken van de vorige keer. Mijn angsten die ik uitsprak werden meteen weggewuifd….Gonal-f brengt je niet kunstmatig in de overgang! Pfffff opluchting! Dus geen opvliegers, stemmingswisselingen en pijnlijke gewrichten.

Bij de afdelingsapotheek mocht ik meteen mijn medicatiepakket ophalen en kreeg ik goed uitgelegd hoe alles werkt. Van de zenuwen was ik alweer vergeten of ik vandaag mocht gaan prikken, hoeveel eenheden ook alweer…dus weer bellen met de arts ? Maar ook dat kwam goed gelukkig….

Hoe gaat het nu?

Het prikken gaat me goed af, de bijwerkingen vallen me mee.

Ik heb wel enorme foodcravings, ben huilerig en voel me opgeblazen en futloos. Mijn buik word dikker dan ik wenselijk vind, gelukkig val ik wel nog steeds af! Ik heb minder energie, hoofdpijn en ben enigszins kortademig. Ik doe dus lekker even iets rustiger aan deze week, ik blijf wel gewoon hardlopen en mopper dan wat harder dan normaal ?

Hopelijk zien we vrijdag mooie follikels (eiblaasjes) in mijn eierstokken groeien en gaat de behandeling daarna ook nog voorspoedig.

Ik hoop dat jullie nog steeds allemaal mee duimen, bidden, hopen en kaarsjes branden.

Ik wil zo graag moeder worden!

Bonsje.

Sharing is caring!