Het verloop van de 2 voorbije cycli:
Vitex cyclus 5: eisprong op cd15 – LF 8 dagen
Vitex cyclus 6: eisprong op cd19 – LF 9 dagen

Na Vitex cyclus 4 die afklokte op een luteale fase van 11 dagen, was cyclus 5 veelbelovend gestart met eindelijk eens een tijdige eisprong. Mijn ontgoocheling over de terugval in luteale fase was dan ook groot. Cyclus 6 was weer een kopie van zovele voorgaande rondes, met dezelfde tranen om weer een mislukking.

De 6 maanden “going natural” zitten erop. De Vitex en alle voedingssupplementen hebben nauwelijks een effect gehad op het verloop van mijn cycli. Maar mijn vermoeidheid is de laatste weken wel heel erg verbeterd, dat op zich is al de moeite al waard geweest:-) En als gedachten opsteken dat ik 6 maanden ben “verloren”, troost ik me met de gedachte dat ik het tenminste een kans gegeven heb en mezelf dat nooit kan verwijten.

Deze ronde zijn we opnieuw met Clomid gestart. Mijn gynaecologe ging er gelukkig onmiddellijk mee akkoord. En als bonus mag ik nu vanaf de eisprong ook progesteron bijnemen. Follikelmeting 1 staat al gepland op 5 juli. Het klinkt raar, maar ik ben enthousiast om terug te starten. Ondanks de bijkomende drukte van ziekenhuisbezoekjes en de bijwerkingen van de hormonen. Ik ben nu eindelijk echt overtuigd dat het nodig is, dat er geen alternatief is. Ik hoop dat ik dit gevoel kan vasthouden, ook wanneer het even allemaal te veel wordt.

Liefs,
Elle

Sharing is caring!