In mijn praktijk VaessenAcupunctuur zie ik veel zwangere vrouwen, als gevolg van mijn specialisme ‘klachten en problemen bij zwangerschap en bevalling’. Naast mijn eigen praktijk aan huis in mijn woonplaats Serooskerke (Walcheren), hou ik ook spreekuur in de Verloskundigenpraktijk Borsele in praktijk de Grenslinde. Het lijkt niet meer dan logisch dat naast zwangere vrouwen, ook de mensen met een kinderwens de weg naar de praktijk weten te vinden.

Wanneer er een kinderwens is en je wordt vervolgens zwanger, sta je doorgaans niet stil bij wat er bij komt kijken om zwanger te worden. Dit proces van zwanger worden is echter minder vanzelfsprekend dan men wel eens denkt. Pas wanneer de kinderwens niet zo makkelijk in vervulling gaat, wordt duidelijk wat de impact kan zijn op de man en vrouw en de gevolgen voor het beeld wat men samen heeft van de toekomst.
Vanuit de Chinese geneeswijze wordt er anders gekeken naar zwangerschap en de eventuele problemen ten aanzien van het zwanger worden of zwanger blijven. Ik ben van mening dat vanuit de Chinese geneeswijze met succes een aanvullende behandeling of ondersteuning kan worden geboden op de reguliere (Westerse) behandelingen en mogelijkheden.

De Chinese geneeswijze biedt behandelmogelijkheden [ zoals onder meer acupunctuur, acupressuur, kruidentherapie, Tuina] die er voor kunnen zorgen dat een eventuele disbalans hersteld kan worden. Je kunt hierbij denken aan het stimuleren van de ovulatie, het reguleren van de cyclus of de cyclus op gang brengen wanneer deze uitblijft. Ook niet te vergeten: het verminderen van stress. Stress is een klacht die bij een kinderwens, en vooral een kinderwens die niet in vervulling lijkt te gaan, nogal eens optreed. Ook kan reeds aanwezige stress [bijvoorbeeld vanwege een belastende baan], het zwanger kunnen worden aanzienlijk verhinderen.

Vooral acupunctuur en (Chinese of Westerse) kruiden kunnen voorafgaand aan of tijdens het zwangerschapsproces succesvol ingezet worden bij zeer uiteenlopende klachten. Dit zowel bij de man als de vrouw en zij vormen dus een serieus te overwegen alternatief, bij voorkomende problemen rondom de kinderwens.

Voel je vrij een kijkje te nemen op mijn website voor meer informatie: www.vaessenacupunctuur.nl of neem vrijblijvend contact met me op wanneer je vragen hebt.

Juul Vaessen

 

note van de redactie:

lotgenoten hebben aangegeven dat deze praktijk betrouwbaar is.

Sharing is caring!