Masseer jezelf in balans met een Chinese buikmassage
Natuurlijk hoop je als je zwanger wilt worden dat je snel een positieve test in je handen hebt. Lukt dat niet direct, ga je al snel op zoek naar die dingen die de kans op een spontane zwangerschap vergroten. In de Chinese traditionele geneeskunde is het stimuleren van bepaalde drukpunten op de buik om vruchtbaarheid te verhogen al duizenden jaren oud, maar in het westen zijn deze technieken nog vrij onbekend. En dat is jammer, omdat je jezelf op een prettige en effectieve manier een massage kan geven, waardoor je de balans in je lichaam herstelt en je daarmee je eigen vruchtbaarheid verhoogt.

Chinese vruchtbaarheidsmassage
Daarom hebben Danielle en Elisabeth van Vrouwengeneeskunde.nl op een heldere en makkelijk aan te leren wijze deze fertiliteitsmassage in workshopvorm gegoten.

De massage stimuleert niet alleen specifieke acupressuurpunten ter verhoging van vruchtbaarheid, maar zorgt ook voor diepe ontspanning , wat stresslevels verlaagt en zorgt ook voor een verbeterde hormonale werking. Dit alles wordt aangevuld met de nieuwste inzichten uit de Westerse geneeskunde, Maya abdominale massage en Japanse buikmassage.

Voordelen fertiliteitsmassage
Een goede (zelf)massage van je buik en je baarmoeder is ontzettend heilzaam voor de conditie van je baarmoeder.  Dagelijks jezelf masseren zorgt voor een betere doorbloeding van je baarmoeder met vers zuurstofrijk bloed, waardoor ook het baarmoederslijmvlies meer doorbloed raakt en een bevruchting zich beter kan innestelen en gevoed gaat worden. Heb je een iets ​​gekantelde baarmoeder, dan helpt een massage deze weer beter te positioneren. Daarnaast herstelt geregeld masseren je hormonale balans. Heb je littekenweefsel, dan kan deze door masseren afgebroken worden. Stress en stresshormonen verminderen als je jezelf geregeld masseert. Het zorgt daarnaast voor een detox van je lever, waardoor overtollige gifstoffen verdwijnen die je menstruatiecyclus verstoren. En de lymfestroming verbetert, waardoor je afweer versterkt wordt. Je baarmoeder wordt op deze manier een gezondere omgeving voor je toekomstige baby.

Onverklaarbare onvruchtbaarheid, endometriose, PCOS en geblokkeerde eileiders
Een vruchtbaarheidsmassage is bij uitstek geschikt voor vrouwen met blokkades in de onderbuik, zoals bij endometriose, pcos en geblokkeerde eileiders. Maar ook bij een onverklaarbare onvruchtbaarheid zorgt een goede zelfmassage voor meer balans en verbetering van de condities in je lichaam en geest.

De workshop kost € 150 en is inclusief:

– (h)eerlijke lunch

– handout met duidelijke uitleg

– eigen cuppingset

– moxa stick

– deelname aan geheime Facebookgroep om ervaringen uit te wisselen

Heb je interesse of wil je je aanmelden voor de workshop Chinese vruchtbaarheidsmassage – zelfmassage van je buik bij kinderwens, ga dan naar http://vrouwengeneeskunde.nl/workshops/

Sharing is caring!