Iris is een nieuwe blogger. Zwanger worden lukt niet en nu is ze zich naast de behandeling aan het verdiepen in vitamine en mineralen, voeding om hun kansen te vergroten. Haar eerste blog gaat over Magnesium en die vinden wij onder andere in iets waar bijna alle vrouwen van houden. CHOCOLADE!

Het voedingscentrum raadt een dagelijkse dosis magnesium voor de vrouw aan van ca. 250-350 mg. Bij de man is dit 300-350 mg. Natuurdietisten en orthomoleculaire artsen houden een dagelijkse dosis aan van 400-1000 mg per dag, afhankelijk van de persoonlijke behoefte.

Gezonde chocolade mousse (1 portie)

Ingrediënten:
½ rijpe avocado
½ banaan
4 eetlepels (biologische) kokosmelk
1 theelepel rauwe cacao
1 theelepel (biologische) honing

Snijd de avocado en de banaan in grove stukken en schep deze in een blender of foodprocessor. Voeg de kokosmelk, het cacaopoeder en de honing toe. Mix 30 seconden tot een smeuïg geheel. Enjoy!
(recept van het boek ‘Healthy Pleasures’ van Lisa van Cuijk)

Ook een extra pure chocoladereep die minstens 70% cacao bevat, is goed voor je magnesiumvoorraad.

Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Verder geeft magnesium stevigheid aan het skelet en is het nodig voor de opbouw van spieren. Het draagt ook bij aan de energievoorziening van het lichaam, en die van je baby.

Magnesium ontspant de eileiders, waardoor je eitje niet klem komt te zitten of meer moeite moet doen om naar de baarmoeder te kunnen.

De lijst met symptomen bij magnesiumtekort is lang;
– (over)Vermoeidheid
– Depressiviteit
– Gevoelige/pijnlijke spieren (magnesium helpt ook bij Fybromyalgie)
– Hartkloppingen
– Hoge bloeddruk
– Hoofdpijn / migraine
– Laag libido
– Langdurig gebruik van anticonceptiepillen
– Lusteloosheid
– Maagkrampen
– Menstruatiepijn
– Slapeloosheid
– Snel geïrriteerd
– Spierkrampen
– Stress
– Trillend ooglid / trillende oogleden
– Hyperactief of snel gestressed zijn
– Slecht evenwichtsgevoel
– Constipatie
– Vaak geen zin in eten
– Zin in chocolade voor menstruatie!!!! Logisch toch?

Het duurt een tijd om magnesium op te bouwen naar volwaardige levels. En daar heb je gelijk een goede reden te pakken om al vóór je zwangerschap te beginnen met het aanpassen van je voeding. Groot voordeel is wel dat je het direct effect heeft op de spierspanning wanneer je magnesiumpoeder gebruikt, waardoor je je ontspannen voelt. Wil je nog meer ontspanning? ? ? Koop dan magnesiumolie en verwen je partner met een massage..

Voetenbaden met magnesium zorgen voor een snelle opname van het mineraal en worden daarom als ‘noodoplossing’ gebruikt. Zeker niet verkeerd (aanvullen van een tekort is altijd goed, of je er nu vroeg of laat mee begint), maar zorgen dat je geen tekort hebt op het moment van bevruchting is absoluut effectiever.

Het effect van een tekort aan magnesium tijdens een zwangerschap op de moeder kan een hoge bloeddruk, diabetes, spierkrampen veroorzaken. Het effect van een tekort aan magnesium op de foetus in het begin van de zwangerschap leiden tot een vroege miskraam en vanaf 9 weken kan het leiden tot hersenschade, zuurstofgebrek bij geboorte, problemen met botvorming.

Wil je weten hoeveel magnesium je nodig bent? Bekijk dan de link hier onder.
https://www.vitamine-info.nl/hoeveel-he…/vrouwen-19-50-jaar/

Ben je zwanger of wil je graag weten welke hoeveelheden van welke vitamines en mineralen je nodig bent tijdens de zwangerschap? Bekijk dan de link hier onder.
https://www.vitamine-info.nl/hoeveel-heb-ik-nodig/zwanger/

Groetjes,

Iris

Sharing is caring!