Vorige week hebben jullie in mijn blog kunnen lezen dat ik onder dwang van familie ben gesteriliseerd, waardoor wij 2 keuzes hebben. IVF of een hersteloperatie.

Waarom geen IVF?

Ik heb veel reacties gekregen op mijn blog “Sterilisatie onder dwang” en kwam in contact met verschillende lotgenoten die in dezelfde situatie als ons zitten/hebben gezeten. Zij zijn allen bezig met ivf. Totdat ik hen sprak dacht ik dat het niet kon dus ik had even hoop maar ik heb dit met mn begeleider onderzocht, bekeken en heel veel informatie gelezen. Hij en zijn vrouwen zijn zelf ook aangewezen op een ivf-traject en wij hebben besloten dat ivf te intensief voor ons zal worden. Bovendien heb je na het doen van een hersteloperatie meer succes dan bij IVF. Het geeft me ook een beter gevoel dat ik het zelf mag proberen zonder medicatie.

Een hersteloperatie

Deze operatie is kostbaar en de verschillen tussen ziekenhuizen zijn enorm! Bij -ons- ziekenhuis kost dat € 4750 maar er zijn ziekenhuizen in Nederland die wel €9000 vragen. Ik heb geen idee hoe dat kan. De wachtlijst bij -ons-ziekenhuis is 3 maanden, genoeg tijd voor mij om te herstellen en we hopen dat een zwangerschap dan niet al te lang op zich zal laten wachten.

Een advocaat

Via Kinderwensbloggers ben ik contact gekomen met een advocaat die zich heeft gebogen over mijn zaak. Ze zegt dat er geen wetten zijn (in nederland) die zeggen dat ik niet gesteriliseerd zou mogen worden. Dus ik kan de gynecologe niet aansprakelijk stellen. De familie die mij misbruikten kan ik niet laten vervolgen omdat ik niets kan bewijzen. We zijn dus op onszelf aangewezen.

De verzekering

De verzekering wil een hersteloperatie niet vergoeden. De advocaat kan niet aantonen dat er misbruik in het spel was en dat bewijs heeft een verzekering nodig. Zou ik ivf willen wat ik dus liever niet doe dan heb ik bewijs nodig.

Crowdfunding

De enige manier waarop het gaat lukken is door een operatie te doen en ik vraag jullie hulp daarbij. Ik wil jullie vragen mijn facebookpagina te delen en als mogelijk een donatie te doen. Via mijn facebookpagina zal ik vertellen hoe het er voor staat. Ik zal vertellen over ons traject en ik zal wekelijks een financiele update doen. Klik op deze link naar “Sterilisatie onder dwang” en like mijn pagina. Delen mag natuurlijk ook, graag zelfs! Een donatie ontvang ik graag op

rabobankrekeningnummer NL61RABO0326995269

TNV K. Franse

onderwerp: donatie hersteloperatie

Alles wat ik meer ontvang doneer ik op mijn beurt aan Kinderwensbloggers, zodat zij mensen net als ik kunnen blijven helpen.

Dam tot Damloop by Night – Kinderwensbloggers

Mijn echtgenoot en ik lopen mee en daarmee hopen wij ook donateurs mee te werven. Wij doen dit omdat we willen laten zien dat het niet alleen om ons gaat maar om alle mensen met een wens. Ik vind het zelf nogal lastig om om geld te vragen en op deze manier doe ik iets terug, voor hen die ons een kindje gunnen, voor alle hulp en liefde die mensen mij hebben gegeven en niet in de laatste plaats voor dames die in hetzelfde schuitje zitten en die ook alle hulp kunnen gebruiken. Het zou ook fijn zijn als jullie die facebookpagina liken!

 

Liefs,

Kimberley

 

Sharing is caring!