40 weken vandaag!

Lieve beeb, deze datum staat al maanden met een rood hartje aangevinkt op onze kalender, maar blijkbaar niet op die van jou ? Je mag nog even blijven zitten hoor kleintje, maar liefst geen 2 weken meer, want dan zal de gynae voor jou beslissen dat het tijd is om te komen.

Lang was het spannend of je een zomerbaby zou worden of zou kiezen om een vroeg herfstkindje te zijn. De kans wordt nu heel groot dat het dat tweede wordt. Wil je als sterrenteken Maagd of Weegschaal? We beginnen ons zelfs af te vragen of je er niet eerder voor zal opteren om je verjaardag in oktober te vieren dan nog in september geboren te worden… Voor ons maakt het niet uit! Ik voel je nog elke dag evenveel bewegen, je hikt er nog lustig op los en reageert wonderwel op het liedje dat je papa en ik al weken dagelijks voor je zingen en op onze aanrakingen van wat je ruggetje zou moeten zijn ?

De valiezen voor het ziekenhuis staan al een tijdje klaar, de diepvries zit vol met vers klaargemaakte maaltijden die ons na je geboorte ongetwijfeld goed van pas zullen komen, je kleedjes liggen gewassen in de kast en je hebt een bedje om in te slapen, … Maar vooral: je mama en je papa zijn er mentaal helemaal klaar voor om je met veel liefde te verwelkomen. Je mama kijkt zelfs uit naar de bevalling, ondanks alle pijn en ongemakken die daarbij kunnen komen kijken… Ik weet dat de beloning de inspanning waard zal zijn.

Je bent nu al meer dan 5 weken ingedaald, flink met je hoofdje naar beneden, in pole position voor je geboorte. Al meer dan een week bereid je ’s nachts, samen met mijn baarmoeder, je grote komst voor. En geef je mama een voorsmaakje van de vele slapeloze nachten die nog zullen komen. In het midden van de nacht stoppen jullie de oefenweeën om met de regelmaat van de klok de volgende avond weer te hernemen. Ik voel het, je bent er bijna klaar voor. Ik bedwing mijn ongeduld. Ik heb vertrouwen dat je zal komen wanneer het perfecte moment voor jou is aangebroken. En dat moment zal ook voor je mama en papa perfect zijn! ❤️

Liefs,

Elle

Deze blogger heeft ook een eigen site.

Sharing is caring!