December 2015 – in dit bericht vertel ik jullie over ons IUI schema. Oké, onbegrepen infertiliteit, oké, IUI, oké, maar wat nu? Ik verlangde naar een concreet plan. Al dat wachten en afwachten had nu wel lang genoeg geduurd. Tijd voor actie! Dus het gesprek met de gynaecoloog ging gelukkig verder over hoe het dan allemaal in zijn werk zou gaan. Omdat er geen problemen zijn gediagnosticeerd was het niet de bedoeling dat ik nu opeens zwaar aan de hormonen zou gaan, maar alleen een beperkte dosis Clomid moet gaan slikken. Om alles zo veel mogelijk te optimaliseren. Clomid zorgt er voor dat er eventueel meer dan één eitje rijp wordt en dat deze zich dan optimaal ontwikkelt. De eitjes worden vanaf dag 10 van mijn cyclus door middel van echo gevolgd en aan de hand daarvan wordt alles bepaald. Omdat dit proces super-gecontroleerd moet gaan verlopen, wordt er niet gewacht op mijn natuurlijke eisprong. Als er één of meerdere eitjes rijp genoeg zijn, moet ik Ovitrelle spuiten om mijn eisprong op te wekken. Dan wordt van daaruit de inseminatie gepland. En Felix, die moet op tijd een potje inleveren voor de inseminatie.

Wauw, heel veel informatie! En dat in een gesprek dat maximaal 10 minuten heeft geduurd. Onze gynaecoloog is een heel aardige vrouw, maar een ware spraakwaterval. De informatie was dus zo gegeven, nu moesten wij het alleen nog verwerken. Bij de fertiliteitsverpleegkundige gingen we alle formulieren invullen en kregen we ons schema mee. Hierop staat wanneer ik wat moet slikken, wanneer ik moet bellen en wanneer de eerste echo gepland moet worden. Een mooi geheugensteuntje! En toen was het wachten op mijn volgende ongesteldheid. Dat zou het startsein zijn.

Liefs,

Maaike

Sharing is caring!