Het is zover na jaren van samen “klussen”, ziekenhuis in en uit, testen hier en daar, duizenden tranen, miljoenen teleurstellingen en ga zo maar door heb je dan eindelijk de positieve test in handen. Niks kan jullie blijdschap nog verstoren, je bent vanaf nu in de wolken, eindelijk is je droom van het ouder worden uit gekomen. Kom maar op met die roze wolk!
Nou dames niks is minder waar, tenminste zo ervaar ik het. Ik zit dus totaal niet op een roze wolk. Sterker nog ik vind het een hel. Natuurlijk heb ik een voorgeschiedenis qua miskramen en heeft het ow zo geweldige internet mijn prachtig aanschafte roze brilletje gejat bij de eerste miskraam.

Laten we beginnen met de dag na de test, in mijn geval duurde het nu 3de zwangerschap een uur. Daar was zij dan, mevrouwtje twijfel! Ja want nu ga je die eerste 12 weken in en he alles kan nog mis gaan. Mevrouwtje twijfel zorgt er altijd voor dat hoe dan ook er tja het zegt het eigenlijk al ergens de godganse dag een twijfel rondspookt in het hoofd of alles wel goed is en/of gaat. Die eerste 12 weken is toch wel het meest spannend zeggen ze{is eigenlijk helemaal niet waar want op zich als jij met 7 weken een mooi kloppend hartje heb is de kans op miskraam nog maar heel klein}, dus ben je blij als je glansrijk die weken voorbij bent. Tijd voor taart haha en op naar de 20 weken echo….

Dan breekt de tijd aan voor de 20 weken, hoe dichter je erbij komt hoe zenuwachtiger je wordt. Met mevrouwtje twijfel op de achtergrond ga je dan toch maar is op internet kijken wat ze allemaal kunnen zien op deze echo. Daar is meteen het probleem, internet! Alles wat je typt wat betrekking heeft op zwanger tot 20 weken echo geeft iets negatiefs weer, klompvoetje hier, waterhoofdje daar. Sluit het internet want dat zal nooit iets goeds met zich mee brengen, het komt maar sporadisch voor dat er iets mis is op de 20 weken echo, luister niet naar mevrouwtje twijfel. Helaas blijft het negatieve altijd hangen. Waarom? Goede vraag op de ene of andere manier wordt ons brein daar door gevoed. Toch is uiteindelijk ook de 20 weken echo goed. Nu kan het echt niet meer stuk. Je wordt dus echt mama! Nee nee je bent al mama sorry.

Dacht je nou echt dat je er nu was? Nee hoor dames, nu begint er nog grotere ellende, want tussen de 18 een 22 weken begint jou kerngezonde beebje voor het eerst te schoppen. Ja dit is toch een roze-wolk-momentje, wat is dat geweldig dat geschop in je buik! Maar dan zo leuk als het begon zo snel eindigde het en voel je opeens niks meer. Wat jou niet wordt verteld is dat je jou kleine draak niet elke dag zal voelen in het begin dat moet pas vanaf 28 weken! Dus geen zorgen dames soms zal je het dagen niets voelen, maak je je zorgen bel altijd naar je verloskundige of gynaecoloog.

Voor nu was dit het, mevrouwtje twijfel komt zeker nog terug want we zijn pas op de helft. Wat ik wel weet en jullie zeker wil meegeven is dat twijfel en onzekerheid doodnormaal is. Schroom niet om te bellen en weet je? Al bel je 100 keer per dag het maakt niet uit, wij moeten door deze periode op een voor ons enigzins prettige manier heen komen. Maar bovenal lieve lezers laat het internet voor wat het is, hier bedoel ik mee ga niet zoeken naar symptomen van het een of ander. Probeer zo plain mogelijk je zwangerschap te doorlopen. Sommige van ons hebben hier jaren op gewacht en dit hoort juist een van de mooiste periodes in ons leven te zijn. Laat alle twijfels maar aan mij over….. Genieten jullie maar dames!

Liefs,
Val

Sharing is caring!