Nerveus, echt ni normaal, maar nerveus …de zenuwen gieren al van gisterenavond door mijn lijf. Ben wel 15 x wakker geschoten vannacht met het idee dat ik me toch niet overslapen had. Wilde ten laatste om 7u vertrekken richting  ARG Uz Gent … Soit … veel te vroeg daar aangekomen natuurlijk ( ik heb echt een gloedhekel aan te laat komen met gevolg dat ik overal nog even met mijn vingers zit te draaien …of gsm te tokkelen)

Maar goed de prof vond het wel best denk ik want om 7.50u mocht ik al binnen ipv 8u hihi. Met een piepklein hartje, bevende stem en een trillende handdruk ging ik dan maar zitten… Ik had echt het gevoel …nu gaan we het horen he …da woordje pech…

De resultaten van het bloed gaven her en der wel aanwijzingen …maar echt niet sluitend om ze als oorzaak te noemen van de miskramen en het verlies van ons manneke. Net als in 2011 is mijn anti ama m2 sterk positief … zou met mijn Raynaud te maken hebben en mijn zelfstudie (mede door lotgenootjes op fb) ook met levertoestanden … soit … dat is toch iets auto immuun …al zou het niet helemaal in verbrand gebracht worden met miskramen maar omdat mijn Raynaud pas echt jaren na mijn laatste bevalling 11 jaar geleden erger werd …vermoed ze dat het toch iets doet. Dus ze wilt me prednisolon voorschrijven tot 12 weken zwangerschap (in het positieve geval dat ik zwanger ben uiteraard he)  Dit kan niet zoveel kwaad als je op tijd stopt. Een hele zwangerschap doornemen is geen optie omdat het de bijnieren van de baby zou aantasten …en dat is iets wat we niet willen uiteraard.

Naast de prednisolon wilt ze ook dat ik vanaf dag na de punctie/eisprong fraxiparine ga spuiten. Dit de hele zwangerschap door … als ik even hoopvol mag zijn ==> dat word een landkaarten buik tegen dat ik dan zou mogen bevallen … maar dat is pas bijzaak. Alles om een zwangerschap goed te laten eindigen. Al moet ik beseffen dat het geen waterdichte theorie is. Medische studies zijn er nog niet rond gedaan of het ook effectief zal helpen in mijn geval. Maar bij de meeste mensen met herhaalde miskramen heeft deze combinatie toch een happy end! En daar willen we voor gaan.

Positief nieuws is dat mijn B12 van -150 naar 503 gestegen is op 2 maanden tijd. Dit door de B-Pure (een methylcobolamine en wellicht in combinatie met de methylfolaat) Dus ben daar wel erg blij om, dat ik ook daarvoor niet extra moet voor gaan spuiten …. al boeit het niet als het voor het goede doel is he.

Dus uiteindelijk word de behandeling compleet anders dan de vorige jaren.  We zouden starten met decapeptyl (vroeger had ik gonapeptyl), na 3 dagen komt daar menopure bij (vroeger had ik gonal f) ..dosis word nog verder bepaald maar wellicht word dit 225 of 300 ie. Na de punctie komt daar utrogestan + prednisolon + fraxiparine bij en uiteraard gewoon vitamine B12 + D3 (dit was ook verlaagd) en de hoge dosis foliumzuur (de methylfolaat in mijn geval 😉  )

Heb een dubbel gevoel …. blij dat ze iets doen, maar had denk ik liever een duidelijke oorzaak gehoord. Helaas zit dat er niet in en moeten we het hiermee doen! Maar we gaan ervoor.

 

Lees hier meer over Lotje

Sharing is caring!