Je bent welkom lieve schat. Ik weet dat je er bent, ergens in het universum en ik ben klaar om je te ontvangen, voor je te zorgen, je lief te hebben, om je een geschiedenis te geven. Een geschiedenis die je misschien al hebt in dit universum. Ik denk het wel. Echter, nu zullen onze geschiedenissen zich verweven hier op aarde. Misschien was je hier al eens? Ik reik naar je uit en wil je handje pakken, warm wrijven tussen mijn handen, je wiegen, je begeleiden tot een sterk en liefdevol persoon in deze wereld.

Dat is mijn grootste wens.

In mij schuilt een moeder en misschien een vader tegelijk. Ook zonder tastbare kinderen kunnen mensen moeder of vader zijn. Ik ben een moeder zonder kind. Een oermoeder, zoals er ook oervaders bestaan. Er is zoveel liefde in mij om te geven, om te delen, om jou ervaringen te geven, waarmee je dan zelfstandig verder gaat.

Je zult de ervaringen plakken in een fotoboek of opslaan in mappen op de harde schijf op je computer. Wie weet hoe dat gaat over een jaar of zestien, twintig, twee-en-veertig?

Twee-en-veertig. Nog twaalf dagen en dan ben ik op papier twee-en-veertig. Je bent hier nog niet. Je bent niet in mijn armen. Ik heb je nog nooit verloren en toch is er verlies. Verlies van een gezin, een familiegeschiedenis. Verlies van het niet kunnen zien van jouw gezicht.

De Cirkel van Verlies begint met het Welkom, het welkom heten van jou, hier op aarde. Verlies is verdriet, maar verwelkomen is blijdschap. Daarom is mijn hart licht wanneer ik op een stil moment contact met je maak. Ik weet dat je daar bent. Ik weet het. Er is een zachte streek langs mijn arm, een koele bries. Ik weet dat jij het bent. Je ziel is al halverwege. Het is nog niet het moment om te landen. Ik wacht en zal je helpen. Je bent welkom.

—————————————————————————————

De Cirkel van Verlies bestaat uit de volgende stappen:
-Welkom
-Hechten
-Intimiteit
-Afscheid nemen
-Rouwen
-Betekenis geven
-Welkom
-et cetera

De cirkel is op allerlei facetten in ons leven toepasbaar. Soms zijn we geneigd stappen over te slaan. Een vrouw (of man) die bezig is om een kinderwens te verwezenlijken gaat elke maand door al deze stappen. Omdat de cyclus zo kort is, hebben ze niet altijd tijd om de stappen ‘rouwen’ en ‘betekenis geven’ te doorleven.
Nu ik een pauze neem in het traject van iui (vier pogingen) en hierna ivf, ga ik de tijd nemen om na te denken over alle stappen van de cirkel, om ze te ervaren.

Waarom ik dit zeer persoonlijke document deel? Omdat er taboe en geheimzinnigheid heerst rondom dit onderwerp. Vrouwen en mannen zijn vaak weinig open over de gevoelens rondom kinderwens en al helemaal als ze vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan. Omdat er vrouwen zijn, en ook mannen, die zich alleen voelen in dit proces, omdat ze steun nodig hebben, om te laten zien dat hun gevoelens en emoties normaal zijn en zo kunnen ze lezen dat ze niet alleen zijn.
Overigens, iedereen is anders en iedereen reageert anders. Alles is goed en passend bij jou, bij hoe je bent. Laat gevoelens of emoties nooit ter discussie staan. Er is niets om je voor te schamen of te verbergen. Ben je ‘nuchter’, ook goed. Ben je ’emotioneel’, ook goed. Alles is normaal.

Daarbij wil ik de lezer nog wijzen op het bestaan van kinderwenscoaches. Dat zijn mensen, professionals en vaak ervaringsdeskundigen, die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen met een kinderwens. Zo kun je praten met iemand die precies begrijpt wat je bedoelt en die je verder kan helpen. Je hoeft niet altijd alles alleen te doen.

Waardeer je onze site en activiteiten?

Help ons blijven bestaan en doneer naar draagkracht!

Bedrag * 

Sharing is caring!