Mijn naam is Rosanne, dit blog is mijn 2e blog. De eerste blog die ik schreef ging over het feit dat ik een complexe vorm van epilepsie heb, waardoor zwanger zijn een levensbedreigende situatie kan opleveren voor mij en wij afhankelijk zijn van iemand die ons kind gaat dragen. In dit blog vraag ik aandacht voor een hele grote groep lotgenoten met een kinderwens, die te maken hebben met veel meer dan het traject alleen. Zij (maar ook wij straks) hebben te maken met een juridisch getouwtrek naast al de zware medische behandelingen.. De Ouderschapcoalitie maakt zich hard voor ons en jij kunt helpen!

De ouderschapscoalitie zet zich in om zo snel als mogelijk is tot een goede meerouderschapsregeling te komen. Deze regeling moet het gezin van de 21ste eeuw de juridische basis geven die het verdient. Ten onrechte wordt nu vaak gedacht dat de rechten van wensouders, lgbt ouders, en stiefouders al goed geregeld zijn in Nederland. Maar helaas is dit nog lang niet het geval.

Het doel van de ouderschapscoalitie is om de voorstellen zoals gedaan door de Staatscommissie herijking ouderschap, snel om te zetten in wetgeving waarbij aanvullend onderzoek op ambtelijk niveau moet worden uitgevoerd.

Ik heb ons verhaal gedeeld op de website van ouderschapscoalitie.nl en het is ook gestuurd naar minister Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming. Op deze pagina kun ook jij jouw verhaal, ook anoniem, delen om minister Sander Dekker duidelijk te maken dat er snel een meerouderschapsregeling en een regeling voor draagmoederschap moet komen. De verhalen worden automatisch verstuurd naar de minister, die in ons kabinet verantwoordelijk is voor het tot stand brengen van een meerouderschapsregeling. Door persoonlijke verhalen te delen met de minister hoopt de ouderschapscoalitie dat hij spoedig werk maakt van de rechten van het gezin van de 21ste eeuw. De gedeelde verhalen sturen zij persoonlijk naar de minister en verspreiden ze verder niet.

Hopelijk delen nog veel meer lotgenoten hun verhaal ook bij ouderschapscoalitie.nl, zodat misschien zo snel mogelijk een juiste vorm van regelingen kan worden gemaakt. En dat alles voor wensouders, lgbt ouders en stiefouders gewoon iets makkelijker wordt. Nu moet je eerst door zoveel processen heen wil je juridisch gezien ouders worden van je eigen kindje. Naast dat het gehele proces al zo zwaar is maakt het juridische gedeelte het zeker niet makkelijker, eerder nog veel zwaarder. Daarnaast ook nog eens oneerlijk, want ouders die “gewoon via de normale manier” vader en moeder worden hebben daar helemaal geen last van. Maar wij moeten naast het zware emotionele traject ook nog eens extra door een juridisch traject heen. En dat vind ik gek!

Wil je De Ouderschapscoalitie steunen? Like en deel hun facebook-pagina.

Liefs,
Rosanne
Projectmedewerker Kinderwensbloggers
Rosanne@kinderwensbloggers.com

Sharing is caring!