Ik ben niet echt opgegroeid met internet: in de jaren tachtig, toen ik op de middelbare school zat [ Jaja, zo oud ben ik al 😉 ] moest je nog naar de bibliotheek als je ergens meer van wilde weten. En ik moet je zeggen, ik vind dat idee nu ook best wel vreemd. Internet en social media zijn zo enorm met ons leven verweven. Als ik aan het werk ben laat ik mijn telefoon bewust beneden liggen om te voorkomen dat ik iedere 5 minuten word afgeleid. Ik ‘beperk’ mezelf tot af-en-toe in de theepauzes op mijn telefoon kijken, anders komt er weinig meer uit mijn handen. 😉

Waarschijnlijk verwacht je niet van een hulpverlener dat deze veel tijd achter de computer doorbrengt. Toch is dat voor een groot deel mijn manier van werken. Mijn dagen zijn behoorlijk gevuld met schrijven van blogs, artikelen en Facebook-berichten, het maken en versturen van e-mails en mijn E-zine met tips, maar ook met opnemen en bewerken van video’s, maken van online lesmaterialen enzovoorts.

Ik ben dan ook ontzettend dankbaar voor de kracht van internet. Want daardoor kan ik heel veel vrouwen bereiken, veel meer dan wanneer ik als ‘ouderwetse’ hulpverlener zou werken. Want ik vind het belangrijk dat iedere vrouw die een miskraam krijgt weet dat het niet vreemd is dat ze daar verdriet van heeft. Dat je, als je daar mee te maken krijgt, ervaart dat je er niet alleen voor staat. Dat je je gesteund voelt en weet wat je kunt doen om meer rust in je leven te ervaren, want dat verdien je.

Nu is die drive natuurlijk niet uit de lucht komen vallen… ik weet hoe je je kunt voelen, heb het zelf ervaren. In 2005 heb ik zelf kort achter elkaar 2 miskramen gehad (meer daarover kun je lezen in mijn voorstelblog). En omdat ik het niet nodig vind dat jij na een miskraam worstel met jezelf en je emoties, zet ik me daar met hart en ziel voor in.

Dat is dan ook de reden dat ik ervoor heb gekozen om voor een groot deel online te werken, naast de 1-op-1 begeleiding. Op deze manier kan ik veel meer vrouwen helpen en juist online hulp is heel laagdrempelig en fijn om te volgen. Je hoeft er tenslotte de deur niet voor uit en kunt op een moment en plek dat jij dat fijn vindt even tijd maken om een video te kijken of een opdracht te doen.

Ik vind het fijn om door te geven en veel weg te geven. Binnenkort kun je bijvoorbeeld gratis meedoen met de Week van de Verbinding: een week lang krijg je iedere ochtend een mail met een kort filmpje waar je blij van wordt. Met een leuk opdrachtje of kleine tip. Zo kun je meer verbinding gaan ervaren. Met jezelf en met de mensen om je heen die je lief zijn, of ze nu bij je kunnen zijn of niet. Er komt meer rust in je leven, rust rond de ongekende kindjes die je mist. Het leuke van de Week van de Verbinding is, je doet het niet alleen. Omdat we met een groep tegelijk starten ga je ook de kracht van samen ervaren. Hoe dat werkt, merk je wel als je meedoet 😉

Wil je meedoen? Ga dan naar www.weekvandeverbinding.nl en schrijf je in. Maandag 5 september gaan we van start!

Lieve groeten, Irene

Irene Otto

Irene Otto

editorial

 

Sharing is caring!