Voor mij ligt t manuscript van Larissa Pans, daar heb ik tijd voor omdat ik gekluisterd ben aan huis, wachtend op een bloeduitslag die uit gaat wijzen of ik een miskraam kreeg of in de overgang ben. Merkwaardig, juist nu… Daarover een andere keer meer want wat ik daarvan vind weet ik nog niet en dan kun je dat ook niet verwoorden.
Ik ontving haar manuscript met de titel “Onbeperkt vruchtbaar: een zoektocht naar de uiterste houdbaarheidsdatum van het moederschap” om een blog te schrijven over haar boek. Ik weet nog niet hoeveel boeken ik weg mag gaan geven van de uitgever maar dat lezen jullie in mijn volgende blog daarover. Dit boek uitlezen, dat ga ik natuurlijk nooit redden vandaag. Dat wil ik ook niet want dit boek kan nog wel eens flink wat stof gaan doen opwaaien. Ik ben er wel al in begonnen en hij lokt een discussie uit want nog voor ik klaar ben met het voorwoord, staat er al net zo lange tekst op papier van mijn hand. Dat belooft wat.
Wat ook veel belooft is het debat over laat moederschap. Dit debat gaat Larissa aanstaande maandag 23 april voeren met een 7-koppig panel in Amsterdam op een hele mooie locatie (Sonja Barend naam haar programma’s daar op) en jij kunt daarbij zijn. Een kaartje kost €12,00
Wie is Larissa?
Larissa Pans is journalist, historicus en auteur. Moeder van 3 kinderen met een oudere man. Op haar Linkedinprofiel staat dat ze graag ziet dat ‘t knettert in een debat. Ik kan je verzekeren dat zij dat kan want dat proef ik al in de correspondentie die ik van haar heb mogen ontvangen.
Wie praten mee?
Hedy d’Ancona, Oermoeder van het feminisme en oud-VWS Minister
Britta van Beers, rechtsfilosoof en universitair hoofddocent Rechtstheorie en Rechtsgeschiedenis bij de Vrije Universiteit in Amsterdam
Mariëlle van Pampus, gynaecologe bij het OLVG in Amsterdam
Annemiek Nap, gynaecoloog met een specialisatie in voortplantingsgeneeskunde
José Knijnenburg, directeur van Freya: een vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen
Steph Raeymaekers, zelf verwekt met behulp van een zaaddonor, is voorzitter van Donorkinderen VZW en auteur bij Donor Detectives.
Marieke Schellart maakte in 2010 op haar 37e de documentaire Ei voor Laterover de worsteling met haar kinderwens, (nog) geen partner in zicht en een doortikkende biologische klok.
Krijgt dit een vervolg?
Ik hoop van wel en ik ben dankbaar dat Larissa het startschot heeft gegeven. Ik ga het de komende tijd volgen en kom uitgebreid terug op haar boek. Uiteraard ga ik naar het debat en ik ga de professionals die ik ken vragen om een reactie, die ik uiteraard ga delen met jullie want dit gaat natuurlijk wel over ons! Waarom? De meeste beginnen helemaal niet aan de kinderwens als late moeder, maar velen eindigen daar wel!
Aanstaande zaterdag besteed Trouw aandacht aan dit boek en het debat met een interview van Larissa en ik had de eer er aan mee te mogen werken.
Meer info of kaartje bestellen ga naar deze site.
Melany Brunings
Geef een reactie