Precies twee jaar geleden was dit een van de donkerste dagen in mijn leven. Precies twee jaar geleden werd het dode kindje, dat niet langer dan 8 weken mocht groeien, uit mijn buik gehaald.

Hoe bizar is het dat dit, twee jaar later, de dag is dat we te horen krijgen of ik zwanger ben, of het embryootje bij ons is blijven plakken.

Voordat ik ‘s morgens naar mijn werk ga, lever ik urine in bij het laboratorium in het ziekenhuis. En dan is het weer wachten. Tussen 11.00 en 13.00 uur word ik gebeld door de gynaecoloog.

Omdat ik nog wat overuren heb staan, besluit ik tegen 11.00 uur naar huis te gaan om het telefoontje af te wachten. Of het nu goed of slecht nieuws is, thuis is toch de beste plek om het nieuws te ontvangen.

Ik ben doodzenuwachtig en besluit wat schoolwerk te doen ter afleiding. Ik werk veel trager dan normaal en het helpt maar weinig, maar het helpt genoeg. Ik ben tenminste bezig.

Om 11.30 uur word ik gebeld door een nummer dat ik niet ken. Met bonkend hart neem ik op, om daar de stem van mijn collega te horen: ‘ He Pat, ik heb je werknummer niet, dus dacht, ik bel je maar even privé’. Zonder al te kattig en haastig over te komen, rond ik het gesprek zo snel mogelijk af. Ze moest eens weten wat ze me aandoet, hier kunnen we later hard om lachen samen, denk ik zo.

Enkele minuten later gaat mijn telefoon weer. Nu is het wel de gynaecoloog. We zeggen elkaar gedag en daarna valt het stil. O, dat is vast niet goed. Dan vraagt de gynaecoloog of ik haar de uitslag ga vertellen.
‘Huh, nee, jij moet mij de uitslag vertellen?!’
‘O, ik dacht dat je het al wist?’
‘Nee! Vertel het me!’
‘Het is gelukt, je bent zwanger!’

Nu ik dit zit te typen weet ik echt niet meer wat ik voelde. Volgens mij steeg ik op. Ik gilde, ik huilde, ik krijste, ik lachte hysterisch, dit alles zonder geluid. Ik sprong op, ik danste, ik zei ‘nee!’, de gynaecoloog zei ‘ja!’

Ik ben zwanger, het is gelukt. Mijn intuïtie zat goed. We hebben pauze genomen, ik heb mijn lijf de rust gegund. En het heeft gewerkt. We zijn zwanger. We zijn zwanger. Ik denk dat ik het nog heel wat keren moet herhalen om het echt te geloven. Maar het is echt zo, we zijn zwanger.

Zesenhalf jaar proberen, twee operaties, twee miskramen en wat nog meer. Maar het is gelukt. We zijn echt zwanger. En deze keer gaat het goed. Ik weet het zeker.

 

Liefs,

Patty

 

Patty heeft een eigen blogsite.

Sharing is caring!