Overdag probeerde ik zoveel mogelijk te slapen, maar elke keer als ik in slaap viel kwam er wel iemand binnen. De verpleging had dat door en hebben een papiertje op de deur geplakt dat ze eerst langs de verpleegkundige moest zodat ik eventjes de rust kon pakken. Ik had zoveel pijn en was heel erg moe en suf van de medicatie, dat ik met de uur beroerder werd. Niet veel geslapen maar kon wel eventjes de rust pakken, moest heelveel verwerken en ontladen.

Einde van de dag kwam mijn eigen arts eventjes koekeloeren hoe het met mij ging, dat deed me op dat moment heel erg goed. We hebben een hele lieve meelevende behandelaar en dat is wat ik op dit moment wel nodig heb om mij volledige staande te houden.
Ze legde uit wat ze hebben gezien op de foto’s die tijdens de operatie gemaakt zijn, ze gaf daarna ook aan verder door te gaan met de medicatie om de baarmoederslijm te ondersteunen.
En ik mocht gelukkig morgen al lekker naar huis en aansterken en dan zal ik om de 2 dagen controle hebben van echo’s en bloedafname. Zal de HCG na de kijkoperatie stijgen of is het de einde van de zwangerschap? Ze was vrij wel positief en gaf mij de opdracht ook positief te blijven, al probeerde ik dat maar ik heb de hoop een beetje opgegeven.

Volgende dag volgde er een nieuwe bloedafname en mijn gevoel werd op dat moment bevestigd, de zwangerschap had na de operatie flinke opstartproblemen en was bijna tot niet gestegen in de 48 uur. Helaas werd dit bevestigd ik moest er maar rekening mee houden dat de kans bestaat dat er een miskraam op gang KAN komen. Na 2 dagen weer terugkomen voor een bloed en echo controle dan zal er meer duidelijk zijn. Stijgt het (dat heet diastop) of is het gedaald en dan gaat de miskraam opgang komen.
Ik had het los gelaten en ging van het ergste uit, tot volle verrassing was het ineens verdubbeld en zag alles er weer wat positiever uit! Hij heeft een diastop gehad om zichzelf te beschermen tegen de operatie. Moest ik na het weekend opnieuw terugkomen maar dan bij ons eigen arts.

Die dinsdag de controle bleek alles goed te zijn en zelf de linker en rechter eierstok werd steeds iets kalmer. Het vocht dat uit de buik is weggenomen heeft de linker eileider/ eierstokken gekalmeerd. Zei alleen beetje verbaast; ”Is dat wel goed?” ”Ja tuurlijk” zei onze arts met een verbaast gezicht, waarom niet?..” Ze gaf aan dat er nog geen zwangerschap in de baarmoeder zat, die zal volgende week wel ergens zichtbaar moeten zijn. Ondertussen dacht ik oké , eileiders minder (check).. Vocht in de buik minder (check). Moet als uitwerking hebben dat de pijn minder zal moeten worden, maar dat was niet het geval! Maar we hadden goede moed, HCG stijgt en alles wordt langzaam rustiger moest mezelf is niet zo gek maken. KOM OP!! Savannah genieten!

Al met al heb ik al wel een beetje op de wolken geleefd en in het weekend opnieuw een testje gedaan op advies van moeders om weer eventjes het wauw moment te krijgen en die kreeg ik. Ik ben gewoon 100% zwanger.. YESS! Dus ging ik met een vrolijk instelling naar de controle afspraak. We verder binnen geroepen voordat het nummertje rinkelde.  Da’s vreemd? Ze zei ons gedag en vroeg of het goed was dat iemand erbij kwam zitten. Tuurlijk mag dat en bij het binnen komen hadden al gelijk een klik met de man die tegenover ons ging zitten en babbelde een eind weg. Hij werkte eigenlijk op de O.K als anesthesioloog maar keek vandaag een dagje mee op de gynaecologie om zijn kennis te verbreden. Onze dokter kwam binnen na overleg en melden dat de HCG gestegen was, dus we maakten een happy swing. Yeeahhh!!! Ze ging zitten en bedacht bij haar zelf dat het een verkeerde plan van aanpak was hoe ze het mondeling vertelde, en keek mijn serieus en duidelijk aan en zei:” Savannah Ik denk dat ik niet zo goed nieuws heb, ik denk dat de zwangerschap niet in je baarmoeder zit maar denk dat je een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heb!”

🙁

Savannah heeft ook een eigen site.

 

Waardeer je onze site en activiteiten?

Help ons blijven bestaan en doneer naar draagkracht!

Bedrag *Sharing is caring!