Mireille en Ramon kunnen geen beroep doen op de Nederlandse klinieken en dat is zuur want op nog geen 10 minuten afstand van haar woonadres zit het VU. Ze kan er op de fiets zo heen.

Nog voor haar 29e wordt er kanker ontdekt bij haar en moet ze haar baarmoeder laten verwijderen. Kort daarna krijgt ze ook nog overgangsverschijnselen en kan ze ook haar eicellen niet meer gebruiken. Zij en haar partner Ramon doen een beroep op de Nederlandse klinieken voor een vruchtbaarheidsbehandeling want ze hebben zelf een eiceldonor en een draagmoeder. Helaas worden ze overal afgewezen en daardoor voelen ze zich dubbel gestraft. Een ziekte krijgen vraag je niet om, een afwijzing krijgen wanneer je wel alles hebt kunnen regelen en de faciliteiten gewoon in Nederland aanwezig zijn maar vanwege protocollen niet op in kan worden gegaan is een bittere pil. Ze worden afgewezen omdat ze geen eigen materiaal meebrengen, draagmoederschap is uitgesloten.

De stap naar het buitenland is snel gemaakt want overal zie je reclame, billboards van klinieken buiten onze grenzen, oppert Mireille in een filmpje gemaakt door De Monitor. Je kunt het zelf bekijken door te klikken op de afbeelding onder dit blog.

 

Waardeer je onze site en activiteiten?

Help ons blijven bestaan en doneer naar draagkracht!

Bedrag * 

 

De Monitor wordt iedere dinsdag uitgezonden op NPO2 om 21:25 uur.  Op basis van tips signaleren zij misstanden en systeemfouten. | www.demonitor.nl | demonitor@kro-ncrv.nl

 

Mireille en Ramon willen niets liever dan een kind krijgen. Maar omdat Mireille na een ziekte géén eicellen meer heeft,…

Geplaatst door De Monitor op Dinsdag 6 november 2018

Sharing is caring!