Voor Westerse begrippen is de koude baarmoeder echt abracadabra maar in ander culturen is het een bekend fenomeen. Het is niet alleen letterlijk koud hebben maar je moet het ook op energetisch niveau bekijken. Moet ik een beetje lachen om mezelf omdat ik van heel sceptisch veranderd ben naar nieuwsgierig naar andere zienswijze en geneeskunde.

Ik schreef trouwens al eerder een blog over dit onderwerp omdat ik zelf een koude baarmoeder had. Ondanks de aanpassing van mijn voeding en leefwijze, bleef ik het maar koud hebben en ook mijn lichaam bleef koud. Mijn acupuncturist hielp mij er van af door naaldjes, moxa en een warmtelamp in te zetten. Ik ben kleinzerig dus de naaldjes vond ik niets maar de moxa en warmtelamp daar genoot ik zeker van. Het hielp want ik kon merken dat mijn lichaam warm bleef.  Eénmaal op “temperatuur” gekomen na de behandelingen ben ik zelf ook wat vaker voetenbaden gaan nemen en gemberthee gaan drinken want daar krijg je het ook snel warm van. Nu houd ik dat regelmatig bij, als een soort van APK van mijn lichaam want het hebben van een aangename temperatuur voelt gewoon fijn.

Ilse Huijben van acupunctuurpraktijk “Goed Gevoel” heeft een goedlopende praktijk met specialismen vrouwen en gynaecologische klachten. Ze schreef een e-boek over dit onderwerp, klik op deze link en je krijgt een gratis e-boek vol adviezen over het voorkomen en behandelen van een Koude Baarmoeder.

Succes!

Melany

 

 

Sharing is caring!