“Onbeperkt vruchtbaar”, een goed gekozen titel van Larissa Pans. Het boek daagt mij uit tot diepe gedachten maar ook uitspraken van heb ik jou daar, maar daar houd ik van want het gaat om inzicht. Alleen dan pas kunnen wij overzicht hebben, als alle inzichten compleet zijn. Ik durf zo arrogant te zijn dat ik er wel een paar heb maar ik heb  ook besloten dat ik het eerst goed ga lezen en dat ik nog vaker een blog zal schrijven over de interessante onderwerpen uit haar boek.

Welke onderwerpen bespreekt zij in Onbeperkt vruchtbaar?

Nou natuurlijk “De onvruchtbare vrouw“. Van onvruchtbaarheid naar kunstmatige vruchtbaarheid. Wat heeft er allemaal moeten gebeuren om daar te komen? In haar boek heeft ze het ook over “De kunstmatige vruchtbare vrouw”, zij kwam uitgebreid aan bod in het debat van 23 april. We spraken over de grenzen, letterlijk en figuurlijk. “De  maakbare moeder”, een hoofdstuk dat ik goed zal bestuderen aangezien ik niet geloof in de maakbaarheid van moederschap en ik kan dat wel uitleggen omdat ik vele moeders ken die geen moeder zijn…….. “De vruchtbaarheidstoerist”, ik kom graag tot de kern van de zaak…. Volgens mij kunnen wij dat alleen reguleren wanneer we wereldwijd afspraken maken of een onafhankelijk bureau laat keuren. Maar ik spreek voor mijn beurt, eerst aandachtig lezen..  “Het gewilde kind“, belangen en rechten van het kind komen aan de orde. “De goede moeder” Wat is dat? Wij mensen zijn natuurlijk geneigd ons overal mee te bemoeien dus daar hebben we ook vast een mening over. Ik denk dat ik wel weet wat een goede moeder of vader is. Ik ga het allemaal lezen en erover schrijven, wordt dus nog vervolgd.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Ik heb best een dikke huid maar moest af en toe best slikken van de termen in dit boek. Dat komt natuurlijk omdat ik een lotgenoot ben en dan is een Googlebaby niet een woord dat ik aan mijn vocabulaire heb toegevoegd. En op mijn kinderwensenlijstje komt hij zeker niet voor. Laat dat je bij het lezen van dit boek niet van de wijs brengen want dit boek is zo geschreven omdat velen er zo over denken. De vraag is echter wat gaan wij die het aangaat doen met al deze conclusies en meningen, veelal bepaald door experts? Willen wij lotgenoten zelf ook nog een stem in wat anderen denken te kunnen vinden over ons leven, onze keuzes en onze verantwoordelijkheden? Vergeten wij niet iets?

Debatteren

Op 23 april ben ik naar het eerste openbare debat met -ervarings- deskundigen geweest en het eerstvolgende debat staat gepland op 29 mei. Op 23 april spraken wij over “Laat moederschap” en op 29 mei gaan wij het hebben over hoe we in de toekomst kinderen krijgen.

Er komen vast nog vele interessante debatten die Larissa van plan is te gaan organiseren en ik ben reuze benieuwd waar dat toe zal leiden. Ik hoop natuurlijk ten goede van de kinderen die lotgenoten mogen voortbrengen want hoe het kind ook ter wereld komt onze eerste en enige doel is dat wij met veel liefde naar het beste streven voor het kind, toch?

Kinderwensbloggers mag 2 gesigneerde exemplaren weggeven. Stuur ons een email en leg uit waarom je dit boek wilt hebben. Ik heb er 3 waarvan één recensie-exemplaar, deze is niet gesigneerd maar geven wij ook weg.

Liefs,

Melany

Meer info over het komende debat? Klik op de afbeelding hieronder.

 

Sharing is caring!