Vrijdag 16 september op de eerste echo controle was het best positief, 5 grote eicellen, en enkele kleinere. Wachten op telefoon in de namiddag van de monitoring. Toen ze belde kreeg ik te horen om nog even verder te spuiten. Maandag terug op controle komen.  En heel waarschijnlijk woensdag al pick up .. Een beetje overdonderd, maar goed, zij weten wat ze doen.

Maandag op de echo was er een compleet ander beeld te zien.. Verdwaasd keek ik op het scherm en zag dat mijn linker eileider gewoon leeg was.. NIKS!! Zelfs geen kleine follikel.. De vrouw die de echo nam, was even verward als ik en bleef maar draaien en kijken.. maar gewoon, alles was weg.. Rechts zat nog 1 grote en 2 middelmatige en voor de rest ook niks meer.. Compleet verdwenen .. Wachten op de telefoon van monitoring was weeral het verdict.. Maar voorbereiden op een escape-iui of afbreking van de poging…

Om 17.40u ging dan EINDELIJK de telefoon .. “onmiddellijk stoppen met alle medicatie en vanavond om 21u Pregnyl, woensdag pick up”. Euhm .. jullie hebben toch het juiste dossier, was mijne eerste gedachte .. Ja ja, u staat als eerste op de planning omdat het onder volledige narcose is he..

Goh, teleurgesteld legde ik de telefoon neer.. pick up voor 1 follikel? waar er niet eens zeker een eicel inzit? Voor mij een complete weg gesmeten poging.. Ik zag deze pick up compleet niet zitten .. Waarom laat mijn lichaam mij zo in de steek? En dan onverwachte berichtjes, van mensen, lotgenootjes.. die ongeveer het zelfde hadden.. maar met een positief resultaat.. Elke kans is er eentje, je hebt uiteindelijk toch maar 1 embryo nodig om zwanger te worden..

Dus, op kousenvoetjes, met een beetje moed.. Zullen we onze woensdag 21 september, om 7u melden voor de pick up ..  In de hoop, dat deze 4de poging, de onze mag worden ..

Liefs,
Liesbeth
23, kinderwens sinds 2012, getrouwd, ICSI, PCOS, slecht zaad, hondenmama

Sharing is caring!