Mijn naam is Jennifer, ik ben 39 jaar en dit is mijn verhaal. 6 jaar geleden ben ik gestopt met de pil. Na een jaar ben ik naar de gynaecoloog geweest omdat ik niet zwanger raakte. Daar onderzochten ze mijn echtgenoot. Zo gezegd zo gedaan en bleek dat hij trage zwemmers had. Ons werd aangeraden naar een professor te gaan. Na 4 IUI pogingen zijn we overstapt naar ICSI (te Leuven ) en ook deze behandeling had na de 4de keer geen succes. Onze embryo’s zijn van topkwaliteit maar ze overleven het ontdooien niet. Toen adviseerde een lotgenoot mij eens naar Jette te gaan. Dit heb ik overlegd met mijn echtgenoot, waarna een afspraak gemaakt werd en gingen wij voor een 5de poging naar Jette.

We kregen er een andere kuur hormonen te krijgen en ik raakte zwanger, helaas op 8 weken klopte het hartje niet meer 🙁 Maar ik geraakte wel zwanger en gaf de moed niet op, dus we zijn direct terug begonnen Medrol erbij want mijn immuunsysteem valt ook mijn goede bloedlichaampjes aan 🙁 En weer raakte ik zwanger, we waren in de zevende hemel tot het noodlot weer toe sloeg. Op 12 weken deden we de NIP-test en na 3 weken wachten kregen we het bericht dat het niet goed zat en direct een andere test doen ondertussen was ik al 15 weken ver en adviseerde de gynaecoloog de vlokken test:(

Echt mijn wereld stortte in en dien dag vergeet ik nooit meer op 10 minuten tijd zoveel dokters rond mij, die dag wil ik , maar kan het niet vergeten 🙁 op 16 weken hebben we de zwangerschap moeten stop zetten omdat er 2 foute chromosomen waren ontdekt. 18 en 21.

6 uur lang heb ik weeën gehad, een natuurlijke bevalling want ik was al 16 weken. Ik vergeet het nooit meer, het was een meisje. We gaven haar de naam April en ze was 18 cm en 52 gr. Ons meisje hebben we hier thuis in een urn zodat ze altijd bij mij is.

Paar maand later werd ik terug zwanger 7e poging eerste zelf betaalde poging. Het was een tweeling (ondanks alles was ik weer in de wolken maar het noodlot had weer een keerpunt op 8 weken was bij het eerste kindje dat het hartje stopte en op 12 weken het andere kindje. 11 nov 2015 hebben ze me deze keer in slaap gedaan en een dagje gehouden (op aanraden van een psycholoog ) dus voor mij was 2015 een jaar vol miskramen, een ware hel.

Ik nam rust pauze om alles te verwerken. 9 maanden later, augustus 2016 gingen we terug proberen de 3e zelf betaalde poging. Halverwege moesten we stoppen vanwege het feit dat ik te weinig eitjes had en een vroege eisprong 🙁 1250 euro ben ik kwijt aan medicatie het was wel even slikken. Nu had de arts gezegd dat mijn eicellen ferm achteruit zijn gegaan en dat ik moest overwegen of eiceldonatie iets is voor ons. Dus ik ben benieuwd want op 6 oktober heb ik een andere arts en hopelijk gaat deze keer alles goed met een donor.

Liefs,
Jennifer
39 jaar, getrouwd, 4 x IUI, 8 x ICSI, eiceldonatie, traag zaad, kinderwens sinds 2010

 

afbeelding is van Saesura

Sharing is caring!