Wij werden binnen een half jaar spontaan zwanger van onze eerste kindje. Mijn man en ik waren de gelukkigste mensen op aarde en het moederschap beviel mij erg goed. Nadat onze dochter twee jaar was, wilden wij heel graag een broertje of zusje voor haar. Dit keer ging het helaas niet zo eenvoudig en sloegen we de bekende ’medische malle molen’ in.

Na de eerste ronde bij de huisarts zijn wij meteen doorverwezen naar het Radboud ziekenhuis mede dankzij de spoedkeizersnee die ik heb gehad bij de geboorte van onze dochter.

In het ziekenhuis werden mijn man en ik onderzocht. Na een paar weken kregen wij de uitslag. Alles leek in orde, alleen mijn Amh bleek aan de lage kant maar volgens de arts niets ernstigs. Na eigen onderzoek kwam ik meer te weten over Amh. De score die ik had verwees naar een zeer laag fertiliteit. Met andere woorden een zeer laag aantal eitjes wat verwijst naar een vroege overgang op mijn 28ste leeftijd. Na de drie maanden in het wachtbeleid besloten wij om naar een privékliniek te gaan, in de hoop beter en sneller geholpen te worden.

Ons voorkeur ging uit naar het Nij Geertgen. Bij het Nij Geertgen mochten wij meteen starten met het iui traject. Wij werden eindelijk meteen geholpen en het voelde goed. Helaas na 6 iui behandelingen en een ICSI poging was ik zelfs met medicatie niet meer te stimuleren. Wij kregen na de escape IUI een gesprek met de arts, en er werd ons verteld dat het verstandiger zou zijn om de behandeling te stoppen en zelf te proberen omdat ik niet meer gestimuleerd kon worden

Als laatste hoop besloten wij om naar Dusseldorf te gaan omdat zij daar meer ervaring hebben met low-responders. Na een intake-gesprek en bloed-onderzoek mochten wij in mijn volgende menstruatiecyclus starten.

Op cyclusdag 1 ging ik bloed prikken en in de middag kreeg ik de uitslag; ik mocht niet starten want mijn Fsh was veel te hoog! Ik kon op dat moment wel huilen. Waarom is het ons niet gegund? en waarom zoveel obstakels? Nu was het definitief dat mijn lichaam met de overgang van start was gegaan. Fsh kan wel schommelen maar mijn waarde was zo hoog dat een behandeling niet meer mogelijk was. Onze hoop op een tweede kindje was als sneeuw voor de zon verdwenen.

Mijn man en ik besloten om het rustiger aan te doen en onze kinderwens opzij te schuiven om teleurstellingen te voorkomen. Wij dachten zelfs na om een kind te adopteren. Wij probeerden er niet meer aan te denken.

De start van een wondertje..

Na ons eerste maand zonder spuiten, ziekenhuis en stress en na al die jaren,gebeurt er iets merkwaardigs.. Mijn menstruatie was een paar dagen verlaat. Mijn cyclus was niet altijd regelmatig zou het…? Nee kon toch helemaal niet. Zelfs met de medicatie was ik niet te stimuleren. Om de stemmetjes in mijn hoofd weg te werken en bij de realiteit te blijven heb ik besloten om te gaan testen.

Ik deed de test en zag een licht streepje. Ik trilde op dat moment en ging naar de winkel voor nog een test. Ook die test was positief. Ik kon mijn ogen niet geloven.! Was het de hoge Fsh, de LH of de Hcg die de test positief maakt? Na telefonisch contact te hebben gehad met Dusseldorf kon ik pas geloven dat het geen vals positieve uitslag kon zijn. Hoe kan het? Ik mocht niet starten met behandeling? Het is zo onwerkelijk..Net voor kerst, tijdens de mooiste

maand van het jaar, zijn wij gezegend met een kerstwondertje. Wat ben jij een ongeloof mooi wondertje!

Liefs,

Anja

 

Wil je graag meepraten met vrouwen die ook lang op een 2e kindje moesten wachten of die nooit een 2e kindje zullen krijgen? Meld je aan bij Secuda Kayin, oprichter van de geheime groep “Secundaire Kinderloosheid”.

 

Sharing is caring!