Het is wit buiten, het heeft gesneeuwd. Man wat is de wereld dan mooi! De wereld is op 15 oktober 2017 ook een stuk mooier geworden voor ons. Op deze dag is onze dochter geboren, onbeschrijfelijk wat er dan door je heengaat. Ik kan de woorden niet op papier krijgen maar als ik aan dat moment terugdenk (en dat doe ik vaak) dan voel ik kriebels in mijn buik en tranen op mijn wangen.

De geboorte van onze dochter is niet zo maar een geboorte, we hebben dit namelijk te danken aan een draagmoeder. Zij betekent net zoals onze dochter de wereld voor ons, zonder haar waren wij namelijk nooit een gezin geworden. Ik ben geboren zonder baarmoeder, ik heb het MRK-syndroom. Dikke vette pech dus!

16 jaar geleden heb ik dit te horen gekregen als meisje van 15, man…je wereld staat dan op de kop. Wat een vragen en wat een ander beeld krijg je dan van je leven. Openheid is belangrijk voor mij en toen ik mijn man 11 jaar geleden leerde kennen ben ik ook direct eerlijk geweest over mijn syndroom. Zo’n lieve man als hij is maakte dit voor hem niet uit, hij ging voor mij en hoe het met onze kinderwens kwam zagen we later wel.

Zo gezegd zo gedaan, echter kwamen de neefjes en nichtjes al snel ons leven binnen wandelen. Mijn hart smolt als ik mijn man zag spelen met deze lieverds. Ook steken in mijn hart, ik kan hem dit niet geven. Je voelt je zo afhankelijk van een ander. Gelukkig was onze draagmoeder daar om ons bij te staan en de wereld te gunnen, onze dochter!

Maar dan komt de wens weer om de hoek kijken, een broertje of zusje voor onze dochter…maar hoe? Er is in Nederland geen draagmoederbank en uitwijken naar het buitenland willen wij voorlopig nog niet. Omdat ik wel eileiders heb en onze embryo’s van topkwaliteit zijn hebben wij een draagmoeder uit Nederland nodig die ons wil helpen.

Draagmoeder wordt je niet zo maar. Eigenlijk vinden mensen deze alleen in de directe omgeving omdat het nogal een stap is. Het is ook de mooiste manier omdat je elkaar al kent, je weet al dat er een klik is en in welk gezin het kind terecht komt. Wanneer je buiten je eigen kringen moet gaan zoeken dan is dat niet alleen moeilijk omdat je elkaar helemaal niet kent en passen wij wel bij elkaar. Je zoekt namelijk wel iemand met wie je een klik hebt, waarmee je matcht, die dezelfde verwachtingen heeft, normen en waarden.  Het is bijna een onmogelijke taak omdat het zoeken is naar een speld in een hooiberg. Het is daarnaast ook nog strafbaar om te adverteren. Gelukkig mag ik op deze site wel vertellen over ons en over de problemen die wij ondervinden bij het vinden naar een geschikt persoon.

Wij hopen iemand te vinden die zich kan vinden in wie wij zijn en hoe wij leven, opdat zij weet dat een kind bij ons een mooie en veilige toekomst wacht. Wij zijn trotse ouders van een dochter die nu ruim 15 maanden oud is. We wonen redelijk buiten uit, buiten leven vinden we fijn. Zo de deur uit kunnen lopen op je blote voeten en in het gras genieten van de zon, dit maakt ons gelukkig. We mogen graag sporten en vinden familie en vrienden belangrijk. Samen spelen met onze dochter, lekker buitenwandelen, spetteren in het water in het zwembad of gek doen zijn momenten die ons blij en gelukkig maken en waar we van genieten omdat het ons toch niet zomaar gegeven is.

Mijn man is projectleider en ik ben docent. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze dochter meekrijgt dat iedereen gelijk is, ze trots mag zijn op wie ze is en ze als individu wordt opgevoed zoals zij zelf wil zijn! Positief in het leven staan, het nemen zoals het is en er zelf wat van maken maakt of je gelukkig bent! Geniet ervan en wees elke dag dankbaar voor de mooie momenten, voor deze mooie wereld die we samen maken!

In onze volgende blog zal ik schrijven over hoe wij de draagmoeder vonden van onze eerste dochter en welke stappen je dan moet doorlopen. We weten dus al wat ons te wachten staat mochten we een draagmoeder vinden voor een tweede kindje.  Aan onze huidige zoektocht naar een draagmoeder zullen wij tevens één of meerdere blogs wijden. Wellicht kunnen anderen leren van onze ervaringen.

Femke & Jelle

Meer info over MRK-syndroom vind je hier.


Het Mayer-Rokitansky-Kuster Syndroom

Waardeer je onze blogs?

Help ons blijven bestaan en doneer naar draagkracht!

Bedrag *Sharing is caring!