Mijn naam is Elif, ik ben in 2017 gestopt met de pil. Ik wil graag mijn positieve verhaal met jullie delen, omdat ik weet hoe moeilijk het soms kan zijn om een kindje te krijgen. Maar niet altijd heel lang hoef te duren, zelfs niet met PCOS.

Nadat ik gestopt was met de pil in januari 2017 vanwege veel klachten door de pil, ben ik 5 kg aangekomen en werd ik heel onregelmatig ongesteld, soms bleef het zelf 3 maanden uit.  Mijn huisarts zei dat dit normaal kon zijn en mijn lichaam tijd nodig had om weer vanzelf ongesteld te worden.  Ik vertrouwde dit niet en vroeg om een verwijzing naar de gynaecoloog. Mijn gynaecoloog was erg lief en had heel veel ervaring. Zij vertelde mij in december 2018 dat ik PCOS had. Na een inwendig echo zagen ze dat ik heel veel eierblaasjes had. Ik moest weer 5kg afvallen en ze zei dat het mij op een natuurlijke manier zou lukken. Ze vond medicatie nog niet nodig omdat ik erg jong was en me hormonen er goed uitzagen. 

Ik wist nog helemaal niks van PCOS en werd lid van een PCOS groep op Facebook. Toen ik de berichten begon te lezen schrok ik heel erg van de negatieve verhalen. Ik werd er door beïnvloed en raakte er depressief van. Ik was mijn motivatie en vertrouwen kwijtgeraakt. Ik was van alles aan het proberen zoals uienkuren en ovulatie testen. Ik maakte me zelf alleen maar gek en had heel veel vragen in mijn hoofd; “Wat als het bij mij ook 4/5 jaar gaat duren?” “Wat als het is gelukt en het is een miskraam? ´

Ik raakte de 5kg kwijt en mocht op 1 juni 2019  eindelijk beginnen met Clomid 50mg. Dit sloeg gelijk goed aan en werd 30 juni ongesteld. Ik begon in juli aan de 2e ronde Clomid 50mg en op 28 juli had ik een dikke positieve zwangerschapstest!  Voordat ik zwanger was dacht ik altijd aan het moment waarop ik het mijn man ga vertellen, dan ga ik mijn man verrassen met schattige sokjes, maar op het moment dat ik een positieve zwangerschapstest in handen had dacht ik daar helemaal niet aan en kon alleen maar schreeuwen van blijdschap. 

Dus lieve dames, blijf positief en geloof er in dat het gaat lukken. Lees niet alleen negatieve verhalen. Ieder mens is anders en gaat de meeste van ons toch lukken. Zelfs de cijfers zeggen dat. Het is niet onmogelijk met PCOS het heeft alleen meer inzet van onszelf, tijd en deskundigheid nodig. 

Elif Celik

#13wekenzwanger 

Sharing is caring!