De facebookgroep “Vrouw, vruchtbaarheid, voortplanting en zwangerschap” is er voor iedereen die bewuster wilt worden over voeding en leefstijl voor, tijdens en na de zwangerschap. Of je nu natuurlijk zwanger wilt worden of in een medisch traject zit, dat maakt niet uit.

De vrouwen  in deze groep (sommige zijn werkelijk net lopende encyclopedieën) vertellen elkaar wat zij doen om hun vruchtbaarheid te verbeteren. Er wordt uitgebreid gediscussieerd over medicatie in combinatie met supplementen, vruchtbaarheidsbehandelingen in combinatie met acupunctuur of andere complementaire zorg die het proces van zwanger worden kunnen ondersteunen. Het allerbelangrijkste is dat het om ervaringen van lotgenoten gaat.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat je levenswijze een belangrijke rol speelt bij gezond zwanger worden en gezond zwanger blijven. Je leefwijze is daarop van invloed maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor de vrouw, dat geldt ook zeker voor de man.

We hebben het over voeding, vitamine, beweging en ontspanning. Een belangrijk terugkerend onderwerp is stress! Het is een killer, de meest kalme vrouw veranderd in een stresskip wanneer het kindje waarnaar verlangd wordt lang op zich laat wachten. De groep richt zich vooral op oplossingen en is daarom zeer positief ingesteld.

Wil jij ook meepraten? Heb je behoefte aan meer kennis over je vruchtbaarheid? Meld je aan en maak kennis met de enige en grootste groep op Facebook die zich bezighoudt met het verbeteren van de vruchtbaarheid.

Liefs,
Melany

Sharing is caring!