De maand februari ligt achter ons……het was een spannende voor ons; de 20 weken echo, het geslacht te horen krijgen, eerste contacten met de Raad voor de Kinderbescherming…….

In de periode, vorige zomer, met Roos zijn we begonnen met bellen naar de Raad voor de Kinderbescherming. Dat was best een vervelende de eerste keer met het dependance in Den Haag. Daarna kregen we een juriste die bij de Raad werkt. Zij begreep het wel en stond ons wel netjes te woord. Jammer van de opmerking die ze maakte over Robert M. waar we niet mee vergeleken willen worden, maar ze gaf wel duidelijkheid. Vanmiddag is Mies opnieuw contact gaan opnemen met de Raad voor de Kinderbescherming te Rotterdam. Vorige keer is ons gezegd dat we onder dat district vallen. Ook hier ging het toch weer anders dan verwacht; Nadat Mies de gehele situatie had uitgelegd met Annie, draagmoederschap, wij niet gehuwd en de adoptie voor Puk, stuurde zij ons door naar het Fiom.

“He….”, zei Mies. “Het Fiom is toch wegbezuinigd?” Dat hebben we al die tijd in elk geval zo begrepen. We hadden het er wel met Annie over gehad. Mocht zij er behoefte aan hebben om er met iemand over te spreken, dan kon zij contact opnemen met het Fiom. Die behoefte heeft zij niet en dus hebben we het totale Fiom laten vallen. Nu blijkt, volgens de Raad, dat we eerst met het Fiom in contact moeten gaan. Deze gaan dan weer met ons vieren in gesprek en de gehele situatie bespreken. Bij een positief gesprek en duidelijkheid koppelen zij het weer terug naar de Raad voor de Kinderbescherming. Deze volgt weer het advies van het Fiom en zal alles in werking zetten. Mies sprak écht een heel leuke dame van het Fiom. Ze stelde ons gerust en begreep ons hele verhaal.

Wij waren toch wat nerveus voor dit soort telefoontjes…….niet omdat we iets te verbergen zouden hebben, maar meer om of er tegengewerkt kan worden. Komt ook puur door die eerste telefoontjes naar de Raad vorige zomer. Voor 7 maart a.s. hebben we een afspraak ingepland. Die maandagochtend gaan we naar Rotterdam en krijgen we een consult van anderhalf uur. Ahum…..ik zeg krijgen; het consult kost € 90,=.

Lees hier meer blogs van Michel en Eise

Sharing is caring!