Afgelopen zaterdag hadden we nog een eierenecho om te kijken of het ei van 16 mm niet stiekem was verdwenen. Net zoals mijn eieren van de vorige ronde. Maar gelukkig was het ei van 16 mm gegroeid tot 19 mm. Jeej! Dat betekent dat de inseminatie van maandag ingepland kon blijven staan. Dus na de eierenecho heeft Felix mij naar de Huishoudbeurs gechauffeurd, want ja dat stond al op de planning met mams en zussie. Fijn dagje gehad en lekker getut! ’s Avonds moest de Ovitrelle gezet worden om de eisprong voor maandag te forceren. Toen wilde het zo zijn dat we mee uiteten waren gevraagd, wat betekende dat de Ovitrelle in het restaurant gezet moest worden. Geen probleem gelukkig, we waren op pad met een verpleegkundige :). Om 20.00 uur met z’n tweeën naar het toilet en spuiten maar! Toch weer een bijzondere ervaring in dit avontuur…

Tijdens het shoppen op de Huishoudbeurs kwam ik erachter dat mijn lijf behoorlijk dun aan het worden is, met name in mijn gezicht en bovenlijf. Ik schrok er eigenlijk zelf van. Zondag op de weegschaal en ik woog nog precies hetzelfde als altijd. Het enige verschil is wel dat ik vocht vasthoudt (best wel wat, voornamelijk in mijn buik). Het gewicht kan dus wel hetzelfde zijn gebleven, maar met extra vocht… Dat schiet dus niet op. Dezelfde dag via mail nog contact gezocht met een diëtist. In deze achtbaan is het toch wel fijn als mijn lijf in goede conditie is, in ieder geval op het gebied van voedingsbalans. Vrijwel meteen een berichtje terug gekregen en ik kan, nu aanstaande dinsdag, terecht. Van maandag tot en met woensdag heb ik een voedingsdagboek bijgehouden en dit donderdag aan haar doorgestuurd. Donderdagochtend nog even op de weegschaal, 7 ons eraf. De diëtist lijkt dus wel een goed plan.

Heel chronologisch is het verhaal niet, maar afgelopen maandag hebben we dus de inseminatie gehad. Deze keer had Felix goede zwemmers ingeleverd, dus we hoeven nog niet na te denken over een andere behandeling. Sinds de inseminatie voel ik mij eigenlijk heel goed. De vermoeidheid is er wel, zoals altijd. Maar verder heb ik op dit moment geen andere klachten. Zo fijn! Dat was de vorige rondes wel anders: buikpijn, misselijk en al van dat. So far, so good! Door de drukte van werk en diëtist is de eerste wachtweek alweer bijna voorbij, nog een dag of 10 te gaan en dan weten wat deze ronde heeft opgeleverd. Fingers crossed!

Liefs,

Maaike

Sharing is caring!