Wanneer een zwangerschap uitblijft zijn we daar verdrietig over, we begrijpen het niet en er rijzen allerlei vragen. Onze omgeving stelt vragen en dat geldt natuurlijk ook voor onze kinderen. Ook zij zien dat vriendjes en vriendinnetjes een broertje krijgen, waarom ik dan niet? vraagt je kind zich (hardop) af. Al snel wordt er een broertje of zusje besteld want ja, zo werkt dat bij kinderen. Als volwassene kan het lastig zijn de vragen van je kind te beantwoorden, een prentenboek zoals “Emma wil een broertje” maakt het ietsjes eenvoudiger uit te leggen waarom een kindje niet altijd (meteen) komt.

Dit grappige prentenboek telt 32 pagina’s en gaat over Emma en haar vriendin Leyla, die juist een broertje heeft gekregen. De vriendinnen proberen er op allerlei manieren voor te zorgen dat Emma ook een broertje (of zusje) krijgt. Emy Geyskens & Kolet Janssen zijn verantwoordelijk voor de tekst en de illustraties zijn gemaakt door Sanne Miltenburg. De uitgever geeft een speciale serie boeken uit onder de noemer “Laten we praten over”, waaronder ook dit prentenboek valt en doorbreekt hiermee toch een beetje de taboe wanneer het gaat om secundaire kinderloosheid. “Emma wilt een broertje” is in samenwerking met het Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen tot stand gekomen en ik mag 3 exemplaren weggeven. Wil jij dit boekje graag winnen? Stuur mij een email.

Liefs,
Melany

 

Secundaire kinderloosheid kan zeer pijnlijke verrassing zijn wanneer je eerste kind zonder problemen ter wereld kwam. De medische wereld is voor jou dan net zo nieuw als voor iemand die helemaal nog geen kind heeft mogen krijgen en is aangewezen op vruchtbaarheidsbehandelingen.
Zoek je lotgenoten om hierover te praten of wil je er meer over lezen? Ga dan naar deze site, er is tevens een geheime facebookgroep waar je je hart in alle anonimiteit kan uitstorten.

Sharing is caring!