Ongeveer 35 procent van de vrouwen met endometriose kan moeilijk zwanger worden. En in veel gevallen is daar met je dieet en je lifestyle nog echt wat aan te doen om je zwangerschapskansen te vergroten.

Ervaar je pijn bij je menstruatie en ervaar je vaak pijn in je onderbuik? Dan kan het zijn dat je endometriose hebt. De ernst van de pijn zegt eigenlijk weinig over de ernst van de endometriose. Je kan veel klachten hebben en weinig endometriose of weinig klachten en veel endometriose.

Wel is het goed om te weten dat je naast een Westers Medische behandeling, zoals bijvoorbeeld operatief verwijderen, ook nog veel met je voeding kan doen.

Endometriose dieet

Er zijn allerlei diƫten in omloop. Het endometriosedieet wat wij aanraden, volgt je menstruatiecyclus en de cyclus van de seizoenen. Zo zal je geen koude smoothies gaan drinken in de winter. Het is gebaseerd op inzichten uit de Chinese Gynaecologische Geneeskunde.

Info over het endometriosedieet + recept vind je in deze blog:

Endometriose en zwanger worden en je krijgt ook nog wat meer informatie over wat je zelf kunt doen om je zwangerschapskansen te verhogen

Sharing is caring!